ΑΘΗΝΑ
03:24
|
20.04.2024
Οι γυναίκες καλύπτουν μόλις το 25% των θέσεων εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας ενώ μόνον το 3% από αυτές βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης και ηγεσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ανισότητες μεταξύ ανδρών και γυναικών στην αγορά Εργασίας ενδεχομένως αντικατοπτρίζονται καλύτερα στον τομέα της τεχνολογίας αιχμής. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα σε εκδήλωση της πρωτοβουλίας «Women in Tech Greece» και του «Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας» (ΕΔΥΤΕ ΑΕ- GRNET SA), είναι συντριπτικά: Οι γυναίκες καλύπτουν μόλις το 25% των θέσεων εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας ενώ μόνον το 3% από αυτές βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης και ηγεσίας…

Στην ίδια εκδήλωση επισημάνθηκε ευλόγως ότι εάν δεν ενισχυθεί σύντομα η ισότιμη θέση των γυναικών στον τομέα της τεχνολογίας, τότε θα μεγαλώσει περαιτέρω το λεγόμενο «ψηφιακό έμφυλο» χάσμα. Με απλά λόγια θα ανοίξει και άλλο η ψαλίδα των άνισων ευκαιριών καλών θέσεων εργασίας για τις γυναίκες στον ανερχόμενο τομέα της τεχνολογίας.

Στο «τραπέζι» έπεσαν οι ακόλουθες ιδέες προκειμένου να αυξηθούν για τις γυναίκες οι ευκαιρίες εύρεσης εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας:

  • Προβολή θετικών γυναικείων προτύπων που διακρίνονται στις τεχνολογίες μέσω δικτύων διασυνδεσιμότητας, υποστήριξης και δράσεων mentoring, με στόχο την ενδυνάμωση κοριτσιών και νέων γυναικών.
  • Να ξεκινήσει από το δημοτικό η εκπαίδευση και η ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων των κοριτσιών καθώς και σε όλη την διάρκεια της τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης με στόχο την εξάλειψη των στερεοτύπων μεταξύ ανδρών-γυναικών.
  • Να ξεκινήσουν προγράμματα για την δια βίου εκπαίδευση των γυναικών με στόχο τη συνεχή κατάρτιση και εξέλιξη τους επαγγελματικά ώστε να καλύψουν το «κενό» που τις χωρίζει από τους άνδρες.
  • Ανάπτυξη συνεργειών από την Πολιτεία στην αγορά εργασίας και στην κοινωνία των πολιτών, για κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την ισότιμη πρόσβαση στα επαγγέλματα στον τομέα της Τεχνολογίας και στην ανάληψη θέσεων ευθύνης.

Στη σημερινή εκδήλωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας, Μαρία Συρεγγέλα, ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, Λεωνίδας Χριστόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΔΥΤΕ ΑΕ, Στέφανος Κόλλιας, και η γενική γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Καλυψώ Γούλα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα