ΑΘΗΝΑ
04:52
|
27.04.2024
Η πρώτη επίσημη εμφάνιση του δικηγόρου και επιχειρηματία Γιώργου Τσούνη, που θεωρείται ένας από τους 50 πλουσιότερους Ελληνοαμερικανούς, έγινε στο Τουίτερ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παρθενική του ανάρτηση στο Twitter με την ιδιότητα του νέου πρέσβη των ΗΠΑ έκανε σήμερα ο 55χρονος νέος Ελληνοαμερικανός  Γιώργος Τσούνης.

Ο λογαριασμός του στο Twitter πέρα από το ονοματεπώνυμο συνοδεύεται με την ένδειξη «πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα» (@USAmbassadorGR)  μολονότι ακόμη το όνομά του δεν προβάλλεται ακόμη από την ιστοσελίδα της αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα που έχει μείνει κολλημένη στον επί χρόνια Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ.

Η πρώτη ανάρτηση του Γιώργου Τσούνη στον λογαριασμό του στο Twitter ως νέου πρέσβη στις ΗΠΑ αναφέρει:

«Έχουμε την ευχαρίστηση να ανακοινώσουμε πως αυτός είναι ο επίσημος λογαριασμός για τον επόμενο πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, του Γεώργιου Τσούνη. Παρακαλώ συνεχίστε να ακολουθείτε εδώ τον νέο Πρέσβη για να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητές του».

Ο πρώτος πάντως που έσπευσε να ανταποκριθεί στην πρώτη του ανάρτηση με την ιδιότητα του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα ήταν ο διευθυντής του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηλίας Σπιρτούνιας.

Ο δικηγόρος και επιχειρηματίας Γιώργος Τσούνης θεωρείται ένας από τους 50 πλουσιότερους Ελληνοαμερικανούς με προσωπική περιουσία που ξεπερνά (σύμφωνα με παλιότερα στοιχεία της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας») τα 107 εκατ. δολάρια.

Ο Τσούνης έχει καταγωγή από τη Ναύπακτο. Πριν αναλάβει το αξίωμα του νέου πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα ασχολούνταν με τη διεύθυνση και διαχείριση πολυτελών ξενοδοχείων και άλλων ακινήτων, αναπτύσσοντας παράλληλα έντονη ανάμειξη στις δραστηριότητες του ελληνικού λόμπι στην Ουάσιγκτον.

Στις 8 Οκτωβρίου 2021, προτάθηκε από τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ως υποψήφιος για το αξίωμα του Αμερικανού Πρέσβη στην Ελλάδα.

Το 2013 είχε προταθεί από τον 44ο Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ως υποψήφιος για το αξίωμα του Πρέσβη των ΗΠΑ στη Νορβηγία την οποία απέσυρε ο ίδιος για αδιευκρίνιστους λόγους ένα χρόνο μετά.

Είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Chartwell Hotels, LLC, που δημιουργεί και διευθύνει ξενοδοχεία για τις αλυσίδες Hilton, Marriott και Intercontinental στις Βορειοανατολικές και Μεσοατλαντικές πολιτείες των ΗΠΑ. Συμμείχε δραστήρια σε διάφορους οργανισμούς της Αρχιεπισκοπής Αμερικής διατηρώντας για χρόνια φιλικές σχέσεις με δεκάδες μέλη της Βουλής και της Γερουσίας Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων αν και ο ίδιος είναι μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα