ΑΘΗΝΑ
10:43
|
24.04.2024
Αντίθετη στον εκτοπισμό χιλιάδων Παλαιστινίων από περιοχή της Δυτικής Όχθης δηλώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση υπενθυμίζοντας στο Ισραήλ τις διατάξεις του διεθνούς δικαίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αντίθεσή της στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Ισραήλ σχετικά με την έξωση περισσότερων από 1.300 Παλαιστινίων από την  περιοχή Masafer Yatta, νότια της κατεχόμενης πόλης της Χεβρώνας στη Δυτική Όχθη εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Ένωση την Παρασκευή, υπενθυμίζοντας στο Ισραήλ τις διατάξεις του διεθνούς δικαίου.

«Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, οι βίαιες ατομικές ή μαζικές μετακινήσεις και η απέλαση προστατευόμενων προσώπων από τα κατεχόμενα εδάφη, απαγορεύονται, ανεξαρτήτως των κινήτρων» ανέφερε η Ευρωπαϊκή Ένωση σε ανάρτησή της στο Twitter, προσθέτοντας πως «ως κατοχική δύναμη, το Ισραήλ έχει την υποχρέωση να προστατεύει τον παλαιστινιακό πληθυσμό και να μην τον εκτοπίζει».

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ διέταξε την έξωση και την κατεδάφιση οκτώ παλαιστινιακών χωριών στο Masafer Yatta. Ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης, περίπου 1.300 Παλαιστίνιοι, ορισμένοι εκ των οποίων κατοικούν μόνιμα στην περιοχή πριν την ισραηλινή κατοχή της περιοχής το 1967, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο επικείμενης βίαιης απομάκρυνσης από τα σπίτια τους και καταστροφής των κοινοτήτων τους.

Η Ένωση για τα Πολιτικά Δικαιώματα στο Ισραήλ (ACRI), μαζί με τους κατοίκους της Masafer Yatta, υπέβαλαν έγγραφο διαμαρτυρίας κατά της απέλασης σημειώνοντας πως η απόφαση θα έχει «πρωτοφανείς συνέπειες» καθώς «το Ανώτατο Δικαστήριο ενέκρινε επισήμως την εγκατάλειψη ολόκληρων οικογενειών, με τα παιδιά τους και τους ηλικιωμένους τους, χωρίς στέγη πάνω από το κεφάλι τους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάλπες στη Βόρεια Μακεδονία και στο βάθος η ευρωπαϊκή πορεία

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Δεν κλείνει με τη συνάντηση Ιερώνυμου-Μητσοτάκη το ζήτημα «ομόφυλα ζευγάρια»

5,4 εκ. ευρώ στην Κύπρο έδωσε το Τζόκερ

Από σήμερα το «καλάθι του Πάσχα»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα