ΑΘΗΝΑ
15:42
|
26.04.2024
Την δέσμευσή του να ηγηθεί της χώρας εφαρμόζοντας «νέα μέθοδο» προέταξε κατά την τελετή της ορκωμοσίας του ο Γάλλος Πρόεδρος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την δέσμευσή του να ηγηθεί της χώρας εφαρμόζοντας «νέα μέθοδο» κατά την δεύτερη θητεία του ως Πρόεδρος της Γαλλίας προέταξε κατά την τελετή της ορκωμοσίας του το Σάββατο ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος κέρδισε το 58.5% των ψήφων έναντι της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν εξασφαλίζοντας μία ακόμη θητεία στην Προεδρία της Γαλλίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

«Πρέπει να εφεύρουμε από κοινού μια νέα μέθοδο, μακριά από τετριμμένες παραδόσεις και ρουτίνες, με την οποία θα μπορέσουμε να οικοδομήσουμε ένα νέο παραγωγικό, κοινωνικό και οικολογικό συμβόλαιο» υποστήριξε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του, υποσχόμενος να ενεργήσει με «σεβασμό και εκτίμηση». Στο ίδιο πλαίσιο, αναφέρθηκε στην ανάγκη καινοτομίας σε μια εποχή πρωτοφανών προκλήσεων για τον κόσμο και τη Γαλλία, τονίζοντας την απειλή που συνιστά η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις παγκόσμιες περιβαλλοντικές ανησυχίες, ενώ ισχυρίστηκε ότι η δεύτερη θητεία του θα είναι κάτι «νέο» και όχι απλώς μια συνέχεια των πρώτων πέντε ετών της θητείας του.

Ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος ήταν παρών στην τελετή δήλωσε ότι ο Μακρόν δεν έχει την πολυτέλεια να αναπαράγει τις «μεθόδους του χθες», προσθέτοντας ότι «αυτό που παρατηρήσαμε σε αυτές τις εκλογές ήταν ότι υπάρχουν περισσότεροι πολίτες (που ψήφισαν) από απόρριψη, παρά από ελπίδα».

Ο Μακρόν θα επισκεφθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο τη Δευτέρα για την «Ημέρα της Ευρώπης» ενώ την ίδια ημέρα, για το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά την ορκωμοσία του, μεταβαίνει στο Βερολίνο για να συναντηθεί με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Η νέα θητεία του Γάλλου Προέδρου αρχίζει επίσημα το βράδυ της 13ης Μαΐου και ο πρωθυπουργός του, Ζαν Καστέξ, παραμένει προς το παρόν στη θέση του, καθώς και το κυβερνητικό σχήμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρέθυμνο: Εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι φοιτητών

Παραδόθηκε το πόρισμα του υπ. Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις Ρωσικές αρχές

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα