ΑΘΗΝΑ
11:45
|
18.05.2022
Νιώθετε να σας ελέγχει η μητέρα σας;
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου είναι η Κυριακή της μαμάς. Μια γιορτή που υπάρχει σήμερα χάρη στην Αμερικανίδα ακτιβίστρια Άννα Μαρία Τζάρβις (1864-1948), η οποία είχε την ιδέα για την καθιέρωση αυτής της ημέρας.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος sansimera.gr oι προσπάθειές της ευοδώθηκαν τελικά στις 9 Μαΐου του 1914, όταν ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Γούντροου Γουίλσον υπέγραψε προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία η Ημέρα της Μητέρας καθιερωνόταν ως εθνική εορτή τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Έκτοτε, πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Η μητέρα είναι η γυναίκα που έχει νιώσει τι σημαίνει να φέρνεις στον κόσμο μια ζωή και ναι, «γιατί να κρύβουμε άλλωστε» αισθάνεται ότι πρέπει να ελέγχει καταστάσεις. Από αγάπη, από φόβο, από προσωπική ανάγκη, από ένστικτο η μάνα μάς ελέγχει, μας προστατεύει και μας αρέσει. Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες με το σκίτσο που κυκλοφορεί σήμερα στο Twitter και είναι… μεταφρασμένο στα ελληνικά από τα ισπανικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Aκριβή μου ντομάτα… λένε οι Γερμανοί

Παραδόθηκαν ακόμα 700 μαχητές από το Azovstal

Σρι Λάνκα: Συλλήψεις βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος

Φοιτητικές εκλογές ξανά, μετά από τρία χρόνια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα