ΑΘΗΝΑ
03:44
|
20.04.2024
Πρόκειται για τα πρώτα κρούσματα που αναφέρονται μετά το ξέσπασμα της επιδημίας το 2017 που άφησε πίσω της 644 νεκρούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι 30 προσβλήθηκαν από χολέρα στο Νότιο Σουδάν, σε μια αναζωπύρωση της ασθένειας από το 2017, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Με δελτίο τύπου που εκδόθηκε χθες το βράδυ, το υπουργείο Υγείας ενημερώνει το κοινό ότι αναζωπύρωση της χολέρας κηρύχθηκε στην κομητεία Ρούμπκονα, στην πολιτεία Ουνιτέ, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

«Έως σήμερα, ένα σύνολο 31 κρουσμάτων, μεταξύ αυτών ένας νεκρός, καταγράφηκε στην περιοχή Ρούμπκονα και στον καταυλισμό εκτοπισμένων του Μπέντιου», αναφέρεται στο δελτίο τύπου, όπου προστίθεται πως όλοι οι ασθενείς έλαβαν φροντίδα και έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, ενώ προστίθεται ότι γίνονται έλεγχοι προκειμένου να εντοπιστούν επιπλέον κρούσματα.

Ο κίνδυνος χολέρας είναι συνήθως υψηλός στην αφρικανική χώρα κατά την περίοδο των βροχών που ξεκινά από τον Μάιο έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η χώρα έχει βιώσει καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, κυρίως γυναίκες και παιδιά και τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να ζουν σε καταυλισμούς όπου η συμφόρηση και η μόλυνση των πηγών νερού δημιουργούν μεγάλους κινδύνους για το ξέσπασμα της ασθένειας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε την 20η Μαρτίου σε ένα κοριτσάκι δύο ετών, ενώ επιβεβαιώθηκε επίσημα από τις αρχές στις 14 Απριλίου. Ένα παιδί ηλικίας 7 ετών, που είχε διαγνωστεί θετικό, πέθανε στις 25 Μαρτίου.

Πρόκειται για τα πρώτα κρούσματα χολέρας που αναφέρονται στο Νότιο Σουδάν μετά το καταστροφικό ξέσπασμα της επιδημίας το 2017 που έπληξε περισσότερους από 28.000 ανθρώπους με 644 θανάτους.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε στις αρχές του 2021 ότι καταγράφονται μεταξύ 1,3 και 4 εκατομμυρίων κρουσμάτων χολέρας ετησίως σε όλο τον κόσμο, οδηγώντας σε 21.000 έως 143.000 θανάτους.

Με πληροφορίες από reliefweb.int, Barron’s

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα