ΑΘΗΝΑ
20:59
|
04.05.2024
Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ανακοινώθηκαν την Κυριακή από την Ουάσινγκτον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ανακοινώθηκαν την Κυριακή από την Ουάσινγκτον, καθώς ο Πρόεδρος Μπάιντεν φιλοξένησε μια βιντεοκλήση με άλλους ηγέτες της G7 και τον Πρόεδρο Ζελένσκι.

Oι ΗΠΑ ανακοίνωσαν κυρώσεις κατά τριών ρωσικών τηλεοπτικών σταθμών, απαγόρευσαν στους Αμερικανούς να παρέχουν λογιστικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε Ρώσους και επέβαλαν κυρώσεις σε στελέχη της Gazprombank.

Τα μέτρα που επιβλήθηκαν κατά των στελεχών της Gazprombank ήταν τα πρώτα που αφορούσαν το εμπορικό σκέλος του ρωσικού γίγαντα φυσικού αερίου.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν αποφύγει μέχρι στιγμής την επιβολή μέτρων κατά της τράπεζας του εξαγωγέα φυσικού αερίου εν μέσω φόβων ότι μπορεί να οδηγήσει σε ελλείψεις φυσικού αερίου για τους πελάτες της ΕΕ.

Ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είπε ότι η κίνηση “δεν ήταν ένα πλήρες μπλοκ”, αλλά είχε σκοπό να σηματοδοτήσει ότι η Gazprombank “δεν είναι ένα ασφαλές καταφύγιο”.

Οι νέοι περιορισμοί ελέγχου των εξαγωγών στοχεύουν στην άμεση υποβάθμιση της πολεμικής προσπάθειας του Πούτιν, συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων σε βιομηχανικούς κινητήρες, κινητήρες και ανεμιστήρες. Παράλληλα, η ΕΕ θα επιβάλει επιπλέον ελέγχους στα χημικά που συμβάλλουν στη ρωσική στρατιωτική προσπάθεια, είπε ο αξιωματούχος.

Ο Λευκός Οίκος είπε επίσης ότι η Ρυθμιστική Επιτροπή Πυρηνικών θα αναστείλει τις άδειες για εξαγωγές ειδικού πυρηνικού υλικού στη Ρωσία.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Ρωσία: Η άσκηση Steadfast Defender είναι ένδειξη ότι το NATO ετοιμάζεται για σύγκρουση

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα