ΑΘΗΝΑ
03:23
|
23.05.2024
Το μήνυμα του Ρώσου πρόεδρου για την 77η επέτειο της νίκης στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με αφορμή την 77η επέτειο της Νίκης στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε συγχαρητήρια σε ηγέτες και λαούς του Αζερμπαϊτζάν, της Αρμενίας, της Λευκορωσίας, του Καζακστάν, της Κιργιζίας, της Μολδαβίας, του Τατζικιστάν, του Τουρκμενιστάν, του Ουζμπεκιστάν, της Αμπχαζίας, της Νότιας Οσετίας, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, καθώς και στους λαούς της Γεωργίας και της Ουκρανίας, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο στον ιστότοπό του, σήμερα Κυριακή.

«Στα συγχαρητήριά του, ο Πρόεδρος της Ρωσίας τονίζει ιδιαιτέρως ότι, αυτή τη μέρα, αποτίνουμε φόρο τιμής και σεβασμού στους πολεμιστές και τους εργάτες που συνέτριψαν τον ναζισμό με τίμημα αμέτρητα θύματα και κακουχίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Ρώσος ηγέτης υπογράμμισε στα συγχαρητήριά του ότι «είναι κοινό καθήκον σήμερα να αποτρέψουμε την αποκατάσταση του ναζισμού που έφερε τόσα δεινά στους ανθρώπους διαφόρων κρατών».

«Είναι απαραίτητο να διαφυλάξουμε και να παραδώσουμε στους απογόνους μας την αλήθεια για τα γεγονότα της εποχής του πολέμου, τις κοινές μας πνευματικές αξίες και τις παραδόσεις της αδελφικής φιλίας», αναφέρουν τα τηλεγραφήματα και προσθέτουν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν ευχήθηκε οι νέες γενιές να είναι αντάξιες της μνήμης των πατέρων και των παππούδων τους.

Απευθυνόμενος στους ηγέτες ξένων κρατών, ο Πούτιν μετέφερε λόγια ευγνωμοσύνης στους βετεράνους, τους ευχήθηκε καλή υγεία, ευημερία και μακροζωία, ανέφερε το Κρεμλίνο.

Συγχαρητήρια στους ηγέτες των δημοκρατιών του Ντονμπάς, πολίτες της Ουκρανίας

«Στα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα του προς τους ηγέτες των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, ο Ρώσος ηγέτης σημείωσε ότι οι στρατιώτες μας, όπως και οι πρόγονοί τους, πολεμούν μαζί για να απελευθερώσουν το έδαφος τους από τη ναζιστική βρωμιά και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η νίκη θα είναι δική μας, όπως το 1945», ανέφερε το Κρεμλίνο.

Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε στην ομιλία του προς τους βετεράνους του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου και τον λαό της Ουκρανίας ότι «είναι απαράδεκτη μια ρεβάνς των ιδεολογικών διαδόχων όσων ηττήθηκαν κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου».

Σύμφωνα με την ομιλία, η οποία δημοσιεύτηκε επίσης στον ιστότοπο του Κρεμλίνου την Κυριακή, ο Πούτιν τόνισε ότι, πριν από 77 χρόνια, χάρη στη γενναιότητα και τον ηρωισμό των μαχητών και των ανταρτών και την αντοχή και αφοσίωση των εργατών της πατρίδας, ο ναζισμός «που επεδίωκε να υποδουλώσει την Ευρώπη και έφερε πόνο και βάσανα σε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους» συνετρίβη.

«Τα αμέτρητα θύματα, που έπεσαν στο όνομα της κοινής μας Νίκης, αποτελούν παρακαταθήκη για τη ζωή και την ελευθερία μας. Αυτή η μνήμη δεν πρέπει να μείνει στη λήθη», υπογράμμισε ο Ρώσος ηγέτης, προσθέτοντας ότι, δυστυχώς, ο ναζισμός σήμερα «σηκώνει ξανά κεφάλι και επιδιώκει να επιβάλει τη βάρβαρη, απάνθρωπη τάξη του».

Ο Ρώσος ηγέτης, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου, συνεχάρη ειλικρινά τους Ουκρανούς βετεράνους και τους πολίτες της Ουκρανίας για την Ημέρα της Νίκης, αποκαλώντας την «μια κοινή μεγάλη γιορτή» και ευχήθηκε στους βετεράνους πνευματική δύναμη, καλή υγεία και μακροζωία και ειρήνη και δίκαιο μέλλον για όλους τους ανθρώπους στην Ουκρανία.

Πηγή: Tass

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις 3.814 οι κλήσεις για εξαφανισμένα παιδιά το πρώτο 4μηνο του 2024

Νεκροί άλλοι τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες και βίντεο με Ισραηλινές στρατιωτίνες ομήρους

Λαμία: Λουκέτο στο εργοστάσιο με τα σχολικά γεύματα από τον ΕΦΕΤ

Ακροδεξιοί του κόσμου ενωθείτε: Το Vox έφερε κοντά Λεπέν και Μελόνι (και ξανά τον Μιλέι)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα