ΑΘΗΝΑ
13:12
|
05.07.2026
Ολοκληρώθηκε η βιντεοδιάσκεψη του προέδρου Μπάιντεν με τους ηγέτες της G7 και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για την Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ηγέτες των επτά πιο βιομηχανοποιημένων οικονομιών του κόσμου – της G7 – εξέδωσαν μόλις μια δήλωση μετά από μια διαδικτυακή συνάντηση στην οποία συμμετείχε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Τον διαβεβαιώσαμε για την πλήρη αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας», δήλωσαν οι ηγέτες.

Πρόσθεσαν ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειες να απογαλακτιστούν από τις ρωσικές προμήθειες πετρελαίου και να ενισχύσουν τις κυρώσεις που στοχεύουν να ακρωτηριάσουν την ικανότητα της ρωσικής κυβέρνησης να συνεχίσει την επιθετικότητά της κατά της Ουκρανίας.

Οι ηγέτες υποσχέθηκαν επίσης να «συνεχίσουν και να ανυψώσουν την εκστρατεία μας εναντίον των οικονομικών ελίτ και των μελών της οικογένειας, που υποστηρίζουν τον Πρόεδρο Πούτιν στην πολεμική του προσπάθεια και κατασπαταλούν τους πόρους του ρωσικού λαού».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Το Ιράν θα ελέγχει εάν οι ΗΠΑ συμμορφώνονται με το μνημόνιο (όχι το αντίθετο…)

Έχει γίνει η Ελλάδα ο Δούρειος Ίππος του Ισραήλ στον Κόλπο; – Middle East Eye

Δεν υπάρχει ειρήνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα