ΑΘΗΝΑ
21:26
|
24.04.2024
Περισσότερα από 6,5 εκατομμύρια παιδιά στη Συρία, ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί, χρειάζονται άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια υπογραμμίζει η UNICEF.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έντονη ανησυχία του για την ζοφερή κατάσταση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία εκφράζει ο ΟΗΕ, με την UNICEF να επισημαίνει ότι πλέον τα παιδιά που χρειάζονται επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια στην χώρα υπερβαίνουν τα 6,5 εκατομμύρια, με τον αριθμό να είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί από την αρχή της κρίσης στη Συρία το 2011. Την ίδια ώρα, ο οργανισμός σημειώνει ότι οι οικονομικοί πόροι μειώνονται και πως έχει καλυφθεί λιγότερο από το ήμισυ των χρηματοδοτικών αναγκών του για το τρέχον έτος. 

«Η κρίση στη Συρία απέχει πολύ από το τέλος. Μόνο τους τρεις πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, 213 παιδιά σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν. Από την έναρξη της κρίσης το 2011, πάνω από 13.000 παιδιά έχουν επιβεβαιωμένα σκοτωθεί ή τραυματιστεί» ανέφερε σε σχετική δήλωσή της η Περιφερειακή Διευθύντρια της UNICEF για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, Αντέλ Χοντρ (Adele Khodr), επισημαίνοντας ότι «στις γειτονικές χώρες της Συρίας, που πιέζονται από την πολιτική αστάθεια και την αστάθεια, σχεδόν 5,8 εκατομμύρια παιδιά εξαρτώνται από βοήθεια, καθώς η ζωή τους είναι γεμάτη φτώχεια και κακουχίες» 

Παράλληλα, όπως υπογράμμισε, οι ανάγκες των παιδιών, τόσο στο εσωτερικό της Συρίας όσο και στις γειτονικές χώρες, αυξάνονται και πολλές οικογένειες αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα, ενώ οι τιμές σε βασικά είδη,, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων, εκτοξεύονται στα ύψη, εν μέρει ως αποτέλεσμα της κρίσης στην Ουκρανία.

Την ίδια ώρα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την μείωση των οικονομικών πόρων της UNICEF, σημειώνοντας ότι «η χρηματοδότηση των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων εν τω μεταξύ μειώνεται γρήγορα. Ενόψει της έκτης Διάσκεψης των Βρυξελλών για τη Συρία και την περιοχή στις 10 Μαΐου, η UNICEF έχει λάβει λιγότερο από το ήμισυ των χρηματοδοτικών αναγκών της για το τρέχον έτος». Ως αποτέλεσμα, η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στα παιδιά και τις οικογένειες που επηρεάζονται από την κρίση στη Συρία, απαιτεί επειγόντως σχεδόν 20 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για διασυνοριακές επιχειρήσεις, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της UNICEF, η οποία χαρακτήρισε την εν λόγω βοήθεια ως «τη μόνη σανίδα σωτηρίας για σχεδόν 1 εκατομμύριο παιδιά στη βορειοδυτική Συρία», ενώ οι επενδύσεις είναι επίσης επιτακτικές για την αποκατάσταση των συστημάτων που παρέχουν βασικές υπηρεσίες, όπως η εκπαίδευση, η ύδρευση και η αποχέτευση, η υγεία, η διατροφή και η κοινωνική προστασία.

«Η UNICEF ανανεώνει την έκκλησή της σε όλα τα μέρη της σύγκρουσης και σε όσους ασκούν επιρροή πάνω τους να επιτύχουν πολιτική λύση στην κρίση για το καλό των παιδιών της Συρίας και του μέλλοντός τους. Ελλείψει μιας τέτοιας λύσης, η ανθρωπιστική ανταπόκριση στο εσωτερικό της Συρίας και των γειτονικών χωρών πρέπει να συνεχίσει να υποστηρίζεται. Κάθε μέρα μετράει. Τα παιδιά της Συρίας έχουν υποφέρει για πάρα πολύ καιρό και δεν πρέπει να υποφέρουν άλλο» κατέληξε η Α. Χοντρ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα