ΑΘΗΝΑ
10:50
|
19.05.2024
Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ συνάντησε τον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ την Κυριακή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ πραγματοποίησε επίσκεψη στο στενότερο περιφερειακό του σύμμαχο Ιράν και συνάντησε τον Ανώτατο Ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ την Κυριακή στην Τεχεράνη, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν.

Ο Άσαντ, ο οποίος έκανε το δεύτερο ταξίδι του στην Τεχεράνη από την έναρξη του πολέμου στη Συρία το 2011, συνάντησε επίσης τον Ιρανό Πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν IRNA.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Δαμασκό τον Μάρτιο ότι η προτεραιότητα του Ιράν ήταν να ενισχύσει τους στρατηγικούς δεσμούς με τη Συρία σε μια μεταβαλλόμενη παγκόσμια σκηνή μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Άσαντ μπόρεσε να ανατρέψει το ρεύμα του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, ο οποίος ξέσπασε από διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας το 2011, με κρίσιμη βοήθεια από τις πολιτοφυλακές πληρεξούσιων του Ιράν και τη μεγάλη στρατιωτική επέμβαση της Μόσχας το 2015.

Η οικονομική επιρροή του Ιράν στη Συρία έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, τροφοδοτώντας την κυβέρνηση του Άσαντ με πιστωτικά όρια και κερδίζοντας κερδοφόρα επιχειρηματικά συμβόλαια.

Πηγή: France24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνομιλίες Δένδια στα ΗΑΕ για περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων

Λαβρόφ: Η Ευρώπη δεν θα είναι εταίρος της Ρωσίας για τουλάχιστον μία γενιά

Γεωργία: Παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας καταγγέλλει το κυβερνών κόμμα

Ζελένσκι: Η ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο μπορεί να έχει και δεύτερο κύμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα