ΑΘΗΝΑ
11:20
|
13.05.2024
Την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές της Βραζιλίας που πρόκειται να διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2022 ανακοίνωσε το Σάββατο ο πρώην πρόεδρος της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές της Βραζιλίας που πρόκειται να διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2022 ανακοίνωσε το Σάββατο ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, σύμφωνα με δημοσίευμα του telesur, επαναλαμβάνοντας τη φιλοδοξία του να «οδηγήσει τη Βραζιλία πίσω στο μέλλον, μέσα από τα μονοπάτια της κυριαρχίας, της ανάπτυξης, της δικαιοσύνης και της κοινωνικής ένταξης, της δημοκρατίας και του σεβασμού του περιβάλλοντος».

«Είναι μια πολύ ξεχωριστή στιγμή στη ζωή μου, ξεχωριστή γιατί υπολογίζω σε εσάς, γιατί μπορώ, για πρώτη φορά, να ενώσω όλες τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις γύρω από την εκστρατεία μου», δήλωσε ο Λούλα μιλώντας στο πλαίσιο εκδήλωσης στο Σάο Πάολο για την έναρξη του κινήματος Vamos Juntos Por Brasil, το οποίο συγκεντρώνει πολιτικά κόμματα, συνδικάτα και προσωπικότητες που υποστηρίζουν την προεκλογική του υποψηφιότητα.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «θέλουμε να επιστρέψουμε στην εξουσία ώστε κανείς να μην τολμήσει να αμφισβητήσει ξανά τη δημοκρατία. Και έτσι ο φασισμός να επιστρέψει στον υπόνομο της ιστορίας, από όπου δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει βγει», και κατέληξε λέγοντας ότι «έχουμε ένα όνειρο. Μας κινεί η ελπίδα. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη από την ελπίδα ενός λαού που ξέρει ότι μπορεί να είναι ξανά ευτυχισμένος».

Κατά τον Λούλα, η χώρα διέρχεται μια σοβαρή κρίση επί της διακυβέρνησης του Ζαΐρ Μπολσονάρου, «μια από τις πιο σοβαρές στην ιστορία μας», η οποία «μας υποχρεώνει να ξεπεράσουμε πιθανές διαφορές για να οικοδομήσουμε από κοινού μια εναλλακτική πορεία απέναντι στην ανικανότητα και τον αυταρχισμό που μας κυβερνούν».

Στην ίδια εκδήλωση, ο πρώην κυβερνήτης Ζεράρντο Αλκμίν κατήγγειλε την κατάσταση στην οποία η κυβέρνηση Μπολσονάρου καταστρέφει τη Βραζιλία υποστηρίζοντας ότι ο Λούλα είναι ο «μόνος δρόμος» ελπίδας στη χώρα.

«Οι επερχόμενες εκλογές θα είναι μια μεγάλη δοκιμασία για τη δημοκρατία μας. Ο Λούλα είναι σήμερα η ελπίδα που έχει απομείνει στη Βραζιλία. Δεν είναι ο πρώτος, ούτε ο δεύτερος, ούτε ο τρίτος, είναι ο μόνος δρόμος ελπίδας για τη Βραζιλία» σημείωσε ο Αλκμίν. 

Μέχρι στιγμής, ο αρχηγός των Πετίστας παραμένει φαβορί για τις προεδρικές εκλογές με 44% υποστήριξη, με τον Μπολσονάρου να ακολουθεί με 30%, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση που εκπονήθηκε από το Ινστιτούτο Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Ερευνών και ανατέθηκε από την εταιρεία XP Investimentos.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

SOS εκπέμπει η Tandem μετά την πυρκαγιά στο Κέντρο Δραστηριοτήτων της

Παράταση ενός μήνα για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

UNRWA: Δεν υπάρχουν ασφαλείς ζώνες στη Λωρίδα της Γάζας

Σε δεύτερες κάλπες η εκλογή προέδρου στη Λιθουανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα