ΑΘΗΝΑ
00:23
|
09.05.2024
Πάνω από 2,6 εκατομμύρια παιδιά εκτιμάται πως τρώνε μικρότερα γεύματα ή παραλείπουν γεύματα λόγω φτώχειας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το σκοτεινό πρόσωπο της οικονομικής κρίσης που πλήττει τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά στη Βρετανία αναδεικνύουν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «The Food Foundation».

Τα στοιχεία της οργάνωσης φανερώνουν σαφή αύξηση του αριθμού των ενηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο που είναι στα πρόθυρα της πείνας αντιμετωπίζοντας «επισιτιστική ανασφάλεια». Πρόκειται για έναν στους επτά ενηλίκους (κάπου 7,3 εκατομμύρια άνθρωποι) οι οποίοι τον Ιανουάριο υπολογίζονταν σε περίπου 4,7 εκατομμύρια.

Η έρευνα της Food Foundation καταγράφει αύξηση κατά 57% των νοικοκυριών που έκοψαν τις μερίδες ή κατάργησαν γεύματα ενώ περίπου 2,6 εκατομμύρια παιδιά εκτιμάται πως τρώνε μικρότερα γεύματα από συνήθως ή παραλείπουν γεύματα λόγω φτώχειας.

Αναζητώντας…κονσέρβες

Αίσθηση προκαλεί επίσης η παρατήρηση των υπευθύνων σε Τράπεζες Τροφίμων στη Βρετανία πως οι δικαιούχοι βοήθειας ζητούν είδη που δεν χρειάζονται μαγείρεμα ακριβώς επειδή δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα ή προσπαθούν να κάνουν οικονομία αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσουν ακόμη και την ηλεκτρική κουζίνα λόγω των τεράστιων λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος που αυξήθηκαν τον Απρίλιο και αναμένεται να αυξηθούν ξανά ακόμη περισσότερο τον ερχόμενο Οκτώβριο!

Coronavirus: 'We go hungry so we can feed our children' - BBC News

Η ΜΚΟ καλεί την κυβέρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να αναλάβει επείγουσα δράση για να αποτρέψει περαιτέρω επιδείνωση της κρίσης αυξάνοντας τα επιδόματα στο ύψος του πληθωρισμού και διευρύνοντας την πρόσβαση των παιδιών στα σχολικά γεύματα και σε προγράμματα υγιεινής διατροφής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Νεκροταφείο κατοικίδιων απέκτησε η Πάτρα

Τον Ιμάμογλου συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα