ΑΘΗΝΑ
13:19
|
23.04.2024
Πρόκειται για την κοινωνική λειτουργό που χειρίστηκε την υπόθεση καταγγελίας για κακοποίηση της Τζωρτζίνας υποστηρίζοντας πως δεν βρήκε κάτι επιλήψιμο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης απέπεμψε σήμερα με απόφασή του από τα καθήκοντα τής την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου.

Πρόκειται για την κοινωνική λειτουργό που χειρίστηκε την υπόθεση καταγγελίας για κακοποίηση της Τζωρτζίνας το 2014 και η οποία υποστήριξε πως δεν βρήκε κάτι επιλήψιμο.

Στην αιτιολόγηση της απόφασής του ο Δήμαρχος Πάτρας δεν αναφέρεται άμεσα στην πολύκροτη υπόθεση της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη –Πισπιρίγκου που πέθανε υπό περίεργες συνθήκες σε ηλικία εννιά ετών.

Ωστόσο φαίνεται πως η υπόθεση ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι καθώς ο Πελετίδης επικαλέστηκε «σοβαρούς υπηρεσιακούς λόγους που αφορούν σε πλημμελή άσκηση των καθηκόντων της και δη σε εκ μέρους της τέλεση κατ’ επανάληψη σωρείας πειθαρχικών παραπτωμάτων, που έχουν καταστήσει αδύνατη τη συνεργασία της με τον οικείο αντιδήμαρχο και με πλήθος δημοτικών υπαλλήλων που ανήκουν οργανικά στη διεύθυνση του Δήμου της οποίας προΐσταται και, κατ’ ακολουθία αδύνατη την εκ μέρους της άσκηση επαρκούς και αποτελεσματικού διοικητικού έργου, με προφανή αντίκτυπο και στις υπηρεσίες που προσφέρονται στους δημότες».

Σε δηλώσεις που έκανε ο αντιδήμαρχος, Διονύσης Πλέσσας, επιβεβαίωσε την απόφαση του δημάρχου, ενώ σχετικά με την καταγγελία για πιθανή κακοποίηση της Τζωρτζίνας, είπε ότι «νομίζω ότι είναι η ίδια που είχε ισχυριστεί ότι έκανε την κοινωνική έρευνα έπειτα από εισαγγελική εντολή».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών

Ιταλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι εντόπισαν τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα

Κως: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους γονείς του νεκρού βρέφους

Χανιά: 112 για φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα