ΑΘΗΝΑ
04:07
|
17.05.2024
Του επιτέθηκαν με μπογιές και τον εμπόδισαν να προσεγγίσει το μνημείο για να καταθέσει λουλούδια με αφορμή την Ημέρα της Νίκης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Πολωνία Σεργκέι Αντρέεφ δέχθηκε επίθεση σήμερα ενώ προσπαθούσε να καταθέσει λουλούδια στο νεκροταφείο των σοβιετικών στρατιωτών στη Βαρσοβία, όπως μεταδίδει ο  ανταποκριτής του TASS από την πολωνική πρωτεύουσα.

Ο πρέσβης, η σύζυγός του και μια ομάδα διπλωματών που τον συνόδευαν δέχτηκαν επίθεση με κόκκινη μπογιά και δεν τους επετράπη να προσεγγίσουν στο μνημείο. Η αστυνομία, που έφτασε στο σημείο λίγα λεπτά αργότερα, περικύκλωσε τους διπλωμάτες και τους βοήθησε να φτάσουν στο αυτοκίνητό τους για να απομακρυνθούν.

Ο πρέσβης έφτασε στο νεκροταφείο με διπλωματικό αυτοκίνητο με ρωσική σημαία. Όταν βγήκε από το αυτοκίνητο, περικυκλώθηκε από ένα επιθετικό πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο μνημείο με ουκρανικές σημαίες, κόκκινα σεντόνια και αντιρωσικά συνθήματα. Η αστυνομία εκείνη τη στιγμή δεν ήταν στην πλατεία. Οι διπλωμάτες κατάφεραν να κάνουν αρκετές δεκάδες βήματα, αλλά το πλήθος δεν τους επέτρεψε να προχωρήσουν περισσότερο.

«Θα κάνουμε επίσημη διαμαρτυρία», είπε ο Ρώσος πρέσβη, σχολιάζοντας την επίθεση και πρόσθεσε ότι οι αρχές ήταν ενήμερες για την πρόθεση του να μεταβεί στο μνημείο. «Πόσο δύσκολο ήταν να διασφαλίσουν την τάξη;» αναρωτήθηκε.

Ζαχάροβα: Να φοβούνται την αντανάκλασή τους στον καθρέφτη

«Οι θαυμαστές των νεοναζί εξέθεσαν για άλλη μια φορά το πρόσωπό τους – και είναι αιματηρό.» σχολίασε από την πλευρά της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, μέσα από τον λογαριασμό της στο telegram.

«Η κατεδάφιση των μνημείων των ηρώων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η βεβήλωση των τάφων και τώρα η διακοπή μιας τελετής κατάθεσης λουλουδιών σε μια ημέρα που είναι ιερή για κάθε αξιοπρεπή άνθρωπο αποδεικνύει αυτό που είναι ήδη προφανές – η Δύση βρίσκεται σε πορεία μετενσάρκωσης του φασισμού», σημειώνει στο σχόλιό της η Ρωσίδα διπλωμάτης.

«Αλλά, όπως έχω πει ξανά, δεν μπορούν να μας εκφοβίσουν. Οι λαοί της Ευρώπης θα πρέπει να φοβούνται την αντανάκλασή τους στον καθρέφτη» καταλήγει η κ. Ζαχάροβα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τη διατάραξη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Β.Κορέας

Μίτσκοσκι: «Μακεδονία είναι το όνομα της χώρας, αν δεν αρέσει στην Ελλάδα να πάει στη Χάγη»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα