ΑΘΗΝΑ
10:20
|
23.05.2022
Το σκίτσο του Μάικ Πίτερς για την ακύρωση του εμβληματικού νόμου «Ρόου εναντίον Γουέιντ» του 1973. στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει από την περασμένη εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες το δημοσίευμα που αποκάλυψε πως το Ανώτατο Δικαστήριο έχει ψηφίσει υπέρ της ακύρωσης του εμβληματικού νόμου «Ρόου εναντίον Γουέιντ» του 1973, που νομιμοποιούσε τις αμβλώσεις σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Σήμερα ο πρόεδρος της Γερουσίας, Τσακ Σούμερ, δήλωσε σήμερα ότι το Σώμα πρόκειται να ψηφίσει νομοσχέδιο για την κωδικοποίηση των δικαιωμάτων των αμβλώσεων την ερχόμενη Τετάρτη.  Όπως ανέφερε, η ενέργεια αυτή έρχεται ως αντίδραση στο προσχέδιο της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου. «Κάθε Αμερικανός πολίτης θα δει ποια είναι η στάση κάθε γερουσιαστή», δήλωσε ο Σούμερ, στέλεχος των Δημοκρατικών. Ο ίδιος χαρακτήρισε το προσχέδιο ως «αποτρόπαιο», εκτιμώντας ότι η πλειονότητα των Αμερικανών θέλει να διατηρηθεί το δικαίωμα στην άμβλωση και την υγειονομική περίθαλψη των γυναικών. «Η επιλογή δεν πρέπει να ανήκει σε μια χούφτα δεξιών δικαστών. Η επιλογή δεν πρέπει να ανήκει σε μια χούφτα δεξιών πολιτικών. Αυτό αποτελεί δικαίωμα μιας γυναίκας. Απλό και εύκολο», κατέληξε ο γερουσιαστής Τσακ Σούμερ.

Το αιχμηρό σκίτσο του Μάικ Πίτερς δίνει μια εικόνα από το μέλλον και του πού θα καταλήξουν οι γυναίκες εάν χάσουν το δικαίωμα στην άμβλωση.  

Γυναίκες στην παρανομία, σε ιατρεία αμφιβόλου νομιμότητας και ποιότητας. Και ποιος θα τις έχει στείλει εκεί; «Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ»!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ραϊσί: Εκδίκηση για το αίμα του «μάρτυρα»

Τραγωδία εν πλω με επτά νεκρούς στις Φιλιππίνες

«Πρεμιέρα» υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Μάτι για την ένταξη στο σχέδιο πόλης

Χαμάς: «Θα εμποδίσουμε με κάθε τρόπο την πορεία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα