ΑΘΗΝΑ
23:59
|
26.04.2024
Να επανέλθουν στην εργασία τους άμεσα όλοι οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ με επίκαιρη ερώτησή του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να επανέλθουν στην εργασία τους άμεσα όλοι οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας με την πραγματοποίηση των αναγκαίων σε συχνότητα προληπτικών τεστ και με ουσιαστική προσωποποιημένη συζήτηση προκειμένου να εμβολιαστούν, καθώς και να καταβληθεί το τμήμα της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης που αντιστοιχεί στον χρόνο εργασίας τους πριν τεθούν σε αναστολή εργασίας, και να ρυθμιστεί ώστε ο χρόνος αναστολής εργασίας να αναγνωριστεί ως συντάξιμος χρόνος, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησής του, στη Βουλή.

Όπως τόνισε ο Γ. Λαμπρούλης, το ΚΚΕ επαναφέρει το ζήτημα της άρσης των αναστολών, καθώς τα νέα επιστημονικά δεδομένα που υπάρχουν από τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης αναιρούν το αρχικό βασικό επιχείρημα ότι στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς οφείλεται η διασπορά του κορονοϊού στους ασθενείς.

Συγκεκριμένα, όπως επισήμανε, το επιβεβαιωμένο στοιχείο της μετάδοσης του κορονοϊού και από τους πλήρως εμβολιασμένους συνηγορεί ότι το μέτρο της αναστολής εργασίας των υγειονομικών δεν έχει πλέον καμία βάση.

Το μόνο που πετυχαίνει η κυβέρνηση είναι να στερεί από τις υποστελεχωμένες δημόσιες μονάδες Υγείας χιλιάδες εργαζόμενους, με στέρηση των βιοποριστικών μέσων και της ασφάλισής τους και με τραγικές συνέπειες για τους ασθενείς, σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι η επιμονή στην αναστολή εργασίας παραπέμπει στη δημιουργία τεχνητής επιδείνωσης για να εδραιωθεί ως ανάγκη η είσοδος ιδιωτών στις δημόσιες μονάδες Υγείας.

Απαντώντας ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης υπεραμύνθηκε της απόφασης της αναστολής των υγειονομικών, λέγοντας ότι η νομοθετική πράξη έχει ισχύ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και παρά τα μέτρα αποκλιμάκωσης στους υπόλοιπους τομείς της καθημερινότητας, όσο διαρκεί η πανδημία, δεν θα σταματήσει η αναστολή.

Στη δευτερολογία του ο Γ. Λαμπρούλης επανέλαβε το γεγονός ότι υπάρχουν καινούργια δεδομένα, σχετικά με τη μετάδοση του κορονοϊού, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι αντιεπιστημονικές και σκοταδιστικές θεωρίες ενισχύονται από τις παλινωδίες και την αντιφατικότητα των κυβερνητικών μέτρων.

Ακόμα σημείωσε ότι η κυβέρνηση έκανε το εμβόλιο εργαλείο εκβιασμού και ανατροπής εργασιακών σχέσεων από όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Υπενθύμισε επίσης ότι το ΚΚΕ από την αρχή υποστηρίζει και διεκδικεί τον καθολικό εμβολιασμό του πληθυσμού.

Τέλος, ο Θ. Πλεύρης προσπάθησε να πείσει ότι έγινε άρση των μέτρων στην κοινωνική ζωή βάσει επιστημονικών κριτηρίων και όχι για χάρη του τουρισμού και της εξασφάλισης των κερδών του τουριστικού κεφαλαίου.

ΠΗΓΗ: 902.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα