ΑΘΗΝΑ
00:57
|
25.03.2023
«Οι θιασώτες των ναζί κατατρύχονται από την ιδέα της εκδίκησης, αλλά δεν είναι έτοιμοι να πολεμήσουν ανοιχτά εναντίον των κληρονόμων του σοβιετικού λαού».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο κατηγόρησε σήμερα τη Δύση ότι «κατατρύχεται» από ναζιστικές ιδέες και ότι είναι «σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας» στην Ουκρανία.

«Οι θιασώτες των ναζί κατατρύχονται από την ιδέα της εκδίκησης, αλλά δεν είναι έτοιμοι να πολεμήσουν ανοιχτά εναντίον των κληρονόμων του σοβιετικού λαού», δήλωσε ο Λουκασένκο, σε μια ομιλία με την ευκαιρία της γιορτής της 9ης Μαΐου για τη νίκη εναντίον των ναζί το 1945.

«Είναι γι’ αυτό που κατακλύζουν την Ουκρανία με όπλα», είπε, κατηγορώντας τις δυτικές ελίτ ότι μεταμόρφωσαν αυτή τη γειτονική στη Ρωσία χώρα σε ένα «τέρας» και ότι ανήγαγαν εκεί «τον ναζισμό σε ιδεολογία του Κράτους».

«Δεν είναι μυστικό για κανέναν πως όλος ο δυτικός κόσμος είναι σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας στην Ουκρανία», δήλωσε ο 67χρονος Λουκασένκο που κυβερνά τη Λευκορωσία από το 1994 και είναι ο πιο στενός σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν, προσφέροντας το έδαφος της χώρας του για τη ρωσική επίθεση.

«Περισσότερες από 50 δυτικές χώρες έχουν ενωθεί σήμερα εναντίον της Ρωσίας», είπε.

Ο Λουκασένκο κατήγγειλε επίσης τις δυτικές οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν εναντίον της Μόσχας, όπως και του Μινσκ, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, λέγοντας πως οι «προσπάθειες να στραγγαλιστεί» η Λευκορωσία «θα την κάνουν μόνο πιο δυνατή».

«Ούτε νομικά, ούτε ηθικά οι Λευκορώσοι έχουν το δικαίωμα να μην υποστηρίξουν τη Ρωσία», επέμεινε.

«Είμαστε μόνοι μας με τη Ρωσία. Και είστε 50», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λευκορώσος πρόεδρος.

Η Ουκρανία βρίσκεται αντιμέτωπη από τις 24 Φεβρουαρίου με μια ρωσική επίθεση που έχει σκοπό, σύμφωνα με τη Μόσχα, να «αποναζιστικοποιήσει» τη χώρα αυτή, την οποία κατηγορεί για γενοκτονία των ρωσόφωνων πληθυσμών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συμφωνία Καναδά-ΗΠΑ για την παράτυπη μετανάστευση

Τυφλός είδε ξανά μετά από αυτομεταμόσχευση ματιού

Να φύγουν από τον Πειραιά και να πάνε στη Σμύρνη οι Κινέζοι, λέει ο πατέρας της Γαλάζιας Πατρίδας

Βάναυση κατοχική βία σε 12χρονη Παλαιστίνια στην Ιερουσαλήμ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα