ΑΘΗΝΑ
17:53
|
06.07.2022
Στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11.30 π.μ., στο υπουργείο Υγείας και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, για αύριο Τρίτη 10 Μάη έχει προκηρύξει h Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΓΝΕ), ενάντια στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που συζητείται και ψηφίζεται την ίδια ώρα στη Βουλή.

«Απορρίπτουμε στο σύνολό του το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, συνέχεια των μεταρρυθμίσεων όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που στοχεύει στο ακόμα μεγαλύτερο πετσόκομμα των κρατικών δαπανών για την υγεία του λαού, στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ και προσθέτει: «Διεκδικούμε την πλήρη ανάπτυξη ενός κρατικού και απολύτως δωρεάν συστήματος Υγείας και ΠΦΥ, με Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία. Με πλήρη στελέχωση με μόνιμους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και οικογενειακούς γιατρούς, με υγειονομικούς όλων των κλάδων και σύγχρονο εξοπλισμό. Για την κάλυψη των αναγκών των λαϊκών οικογενειών όλο το 24ωρο».

Στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 στο υπουργείο Υγείας και την πορεία προς τη Βουλή που θα ακολουθήσει, συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, με απόφαση του γενικού της συμβουλίου.

«Απεργούμε και διαδηλώνουμε ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τον ΕΟΠΥΥ και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που προωθεί νέες περικοπές στην υγειονομική περίθαλψη, αύξηση των πληρωμών των ασθενών και επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων και της επιχειρηματικής λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων», τονίζει στο κάλεσμά του στην κινητοποίηση, το Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο».

Στην Θεσσαλονίκη, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών (ΕΝΙΘ), καλεί σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι μπροστά στις ΥΠΕ, ενώ στο Ηράκλειο την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από την 7η ΥΠΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εβδομαδιαία η ενημέρωση για τον κορονοϊό από την Παρασκευή

Κορονοϊός: 19.303 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – 22 θάνατοι

Και άλλη δολοφονία 20χρονου Παλαιστίνιου από ισραηλινά πυρά

Ο Καναδάς «ξεφορτώνεται» 13,6 εκ. δόσεις AstraZeneca

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα