ΑΘΗΝΑ
04:44
|
26.04.2024
Μετά από θυελλώδεις μαζικές διαδηλώσεις και σοβαρές κοινωνικές αναταραχές ο πρωθυπουργός της Σρι Λάνκα Μαχίντα Ρατζαπάκσα αποφάσισε να παραιτηθεί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παραιτήθηκε νωρίς σήμερα το απόγευμα μετά από θυελλώδεις διαδηλώσεις και κοινωνικές αναταραχές ο πρωθυπουργός της Σρι Λάνκα Μαχίντα Ρατζαπάκσα ενώ φουντώνει η χειρότερη οικονομική κρίση που έχει αντιμετωπίσει η νησιωτική χώρα από την ανεξαρτησία της στις 4 Φεβρουαρίου του 1948.

Όπως ανακοινώθηκε, ο 76χρονος πρωθυπουργός απέστειλε την επιστολή παραίτησης στον Πρόεδρο της χώρας που «συμπτωματικά» είναι ο μικρότερος αδελφός του, Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα, ένα 24ωρο αφότου σκοτώθηκαν τρία άτομα (ο ένας βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος) και τραυματίστηκαν 150 διαδηλωτές στη διάρκεια διαδηλώσεων στην πρωτεύουσα Κολόμπο.

Sri Lanka crisis

Νωρίτερα, σήμερα, τραυματίστηκαν και πάλι δεκάδες από τους χιλιάδες διαδηλωτές που κινητοποιήθηκαν, απαιτώντας την άμεση παραίτηση του πρωθυπουργού και του προέδρου της χώρας.

Οι τραυματίες χτυπήθηκαν από τα πυρά της αστυνομίας στη διάρκεια νέων κινητοποιήσεων που εκδηλώνονται με αφορμή την δραματική επιδείνωση της ζωής στη Σρι Λάνκα που ξεκίνησε από τους περιορισμούς της πανδημίας το 2020-21 και εντείνεται δώ και περίπου δυόμιση μήνες μεταξύ άλλων και λόγω της έκρηξης ακρίβειας στις διεθνείς τιμές Ενέργειας και καυσίμων, μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα