ΑΘΗΝΑ
09:32
|
04.05.2024
Οι Έλληνες στο Τουίτερ διαπραγματεύτηκαν το θάνατο του Γκουσγκούνη με τον κάθε πιθανό (ή και απίθανο) τρόπο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Κώστας Γκουσγκούνης «έφυγε» στις 6 Μαΐου στο Θριάσειο Νοσοκομείο πλήρης ημερών και σεξουαλικών εμπειριών γράφοντας σε ένα μάλλον ατυχές (για τη φήμη του ) μέρος την τελευταία σελίδα στο «βιβλίο» της πολυτάραχης ζωής του.

Ωστόσο, ο θάνατος του πιο διάσημου Έλληνα πρωταγωνιστή ερωτικών ταινιών έγινε γνωστός σήμερα με καθυστέρηση τριών ημερών ανάβοντας «φωτιές» στο ελληνικό τμήμα του μικρόκοσμου του Τουίτερ και ξυπνώντας «αναμνήσεις» δεκαετιών.

Το χάσταγκ #Γκουσγκουνης ήρθε σε μερικές ώρες τρίτο στη λίστα με τις 10 πιο «μαζικές» τάσεις στην Ελλάδα, καθώς η είδηση θανάτου του προκάλεσε φρενίτιδα πολυποίκιλων αντιδράσεων.

Ορισμένοι το είδαν από φιλοσοφική σκοπιά.

Άλλοι είδαν την είδηση εντελώς πολιτικά με διάθεση άκρως αντιπολιτευτική.

Ορισμένοι θυμήθηκαν τα εφηβικά τους χρόνια.

Ενώ κάποιοι άλλοι κατέβηκαν με προτάσεις και σαφείς απαιτήσεις.

Εννοείται πως υπήρχαν και εκείνοι που θυμήθηκαν ρήσεις διασήμων για έναν άνθρωπο «μύθο» και μάλλον…«πρωτοπόρο» στο είδος του για τα ελληνικά δεδομένα.

Φυσικά από την μακρά λίστα των θαυμαστών που αποχαιρετούν για ύστατη φορά τον Κώστα Γκουσγκούνη ήταν και εκείνοι με ελαφρά ποιητική διάθεση που γρήγορα-γρήγορα σκάρωσαν τα κατάλληλα στιχάκια.

Μέσα στις πολλές εκατοντάδες αναρτήσεις υπήρχαν, εννοείται,και εκείνοι με σχετικώς εύλογες απορίες:

Τέλος από τη μακρά λίστα δεν έλειψαν και οι ορκισμένοι σινεφίλ που θυμήθηκαν κάποιες από τις πρώτες σπάνιες εμφανίσεις του Γκουσγκούνη όπως π.χ. στη μυθική ταινία «Η θεία από το Σικάγο», «Μια ζωή την έχουμε» και το σήριαλ «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται».

Όπως και να τον θυμάται κανείς, ένα είναι μάλλον βέβαιο: Ο Γκουσγκούνης μπορεί να πέρασε στην «άλλη πλευρά», αλλά θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να ξεχαστεί ο «μύθος» που έγραψε με τον πιο γήινο τρόπο κατά το μεγαλύτερο μέρος των εννιά δεκαετιών της θυελλώδους ζωής του…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναβλήθηκε η απόφαση για το κλείσιμο του Al Jazeera στο Ισραήλ

Τέξας: Συγκρούσεις μεταξύ πολιτειακής αρχής και διαδηλωτών λόγω Παλαιστίνης

Αεροπορικώς το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα σε επτά προορισμούς της Ελλάδας

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα