ΑΘΗΝΑ
07:12
|
20.04.2024
Όλα ξεκίνησαν από τη ρίψη δακρυγόνου μέσα σε αίθουσα πανεπιστημίου όπου γίνονταν φοιτητικές εκλογές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τραγωδία προκάλεσε απόψε σε αίθουσα του πανεπιστημίου Ποτοσί της Βολιβίας, όπου διεξάγονταν φοιτητικές εκλογές, η ρίψη ενός δακρυγόνου. Το δακρυγόνο είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πανικού και ποδοβολητού που οδήγησε στον οικτρό θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων φοιτητών και στον σοβαρό τραυματισμό άλλων 70.

Στην αίθουσα την ώρα του συμβάντος υπήρχαν περίπου 400-500 φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί στο γυμναστήριο τους πανεπιστημίου του Ποτοσί για να εκλέξουν το Συμβούλιο των φοιτητών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ ήταν σε εξέλιξη ένα ντιμπέιτ μεταξύ δύο ομάδων φοιτητών, εκτοξεύτηκε ένα δακρυγόνο, γεγονός που προκάλεσε πανικό. Πολλοί ποδοπατήθηκαν προσπαθώντας να βγουν έξω.

Οι θάνατοι οφείλονται σε ασφυξία, ενώ οι τραυματίες φέρουν κατάγματα και μώλωπες.

Ο υπουργός Εσωτερικών Εντουάρντο δελ Καστίγιο ανήγγειλε την έναρξη έρευνας για το συμβάν. Από τις πρώτες ώρες ταυτοποιήθηκε ένας από τους φοιτητές που εμπλέκεται στη ρίψη του δακρυγόνου.

Οι συγκρούσεις μεταξύ φοιτητών δεν είναι πρωτόγνωρο γεγονός στη Βολιβία. Στο παρελθόν έχουν εκτοξευτεί και άλλες φορές δακρυγόνα, χωρίς όμως να σκοτωθεί κανείς. Τον Μάρτιο του 2021, δώδεκα φοιτητές έχασαν τη ζωή τους στο Ελ ’Αλτο, όταν κατέρρευσε μια κερκίδα κατά τη διάρκεια συνέλευσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα