ΑΘΗΝΑ
05:43
|
01.03.2024
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν φοιτητικοί σύλλογοι μπροστά στο κτίριο της Σχολής Θετικών Επιστημών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν φοιτητικοί σύλλογοι μπροστά στο κτίριο της ΣΘΕ για να διαμαρτυρηθούν για τη νέα στρατοπέδευση της αστυνομίας εντός του ΑΠΘ, με αφορμή τις εργασίες για τη δημιουργία βιβλιοθήκης στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, ενώ μάλιστα είναι σε εξέλιξη μαθήματα στο κτίριο.

Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές αναμένεται σε λίγο να προχωρήσουν σε διαδήλωση εντός του πανεπιστημιακού campus. Από το πρωί διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται πέριξ του πανεπιστημίου ενώ άνδρες της Ασφάλειας έχουν εισέλθει μέσα στον προαύλιο χώρο της πανεπιστημιούπολης προκαλώντας ένταση κάνοντας μάλιστα ελέγχους σε φοιτητές που προσέρχονται για μάθημα.

Κυβέρνηση και πρυτανεία επενδύουν στο κλίμα αστυνομοκρατίας στο ΑΠΘ, λίγες μέρες μετά την καταγγελία του πρύτανη ότι άγνωστοι βανδάλισαν τον χώρο του εργοταξίου και λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση της εγκατάστασης πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ιδρύματα στις 17 Μαΐου.

Να υπενθυμίσουμε ότι τόσο την Μεγάλη εβδομάδα όσο και την εβδομάδα που ακολούθησε ΜΑΤ βρίσκονταν μπροστά στη Σχολή Επιστημών για να επιτηρούν τις  εργασίες για την κατασκευή της βιβλιοθήκης προκαλώντας την διαμαρτυρία φοιτητών και τις καταγγελίες πρωτόγνωρες εικόνες σε πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Πηγή: alterthess.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουλάχιστον 10 τα παιδιά στη Γάζα που πέθαναν από πείνα και δίψα

Γάζα: Σφαγή 112 πεινασμένων Παλαιστινίων έξω από το νοσοκομείο αλ Σίφα

Πού δρουν οι περισσότερες συμμορίες ανηλίκων

Διαδήλωση στο Τελ Αβίβ κατά του μακελειού στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα