ΑΘΗΝΑ
10:50
|
20.04.2024
Χωρίς να φταίει ο 31χρονος παρέμεινε επτά μήνες κρατούμενος. Σήμερα αποσύρθηκαν όλες οι κατηγορίες με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίπου 14 μήνες μετά τα επεισόδια αστυνομικής βίας που είχαν ξεσπάσει στη Νέα Σμύρνη στο πλαίσιο αυστηρών μέτρων καραντίνας, στις 9 Μαρτίου 2021, απαλλάχθηκε σήμερα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ο άνθρωπος που είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί άδικα για επίθεση σε αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ. Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών έκρινε ότι ο κατηγορούμενος δεν ήταν τελικά ο λεγόμενος «Ινδιάνος».

Ειδικότερα, το δικαστικό Συμβούλιο υιοθετώντας ανάλογη απαλλακτική εισήγηση του Εισαγγελέα, έκρινε ότι για τον άτυχο 31χρονο, που βρέθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης εξαιτίας μίας μαρτυρίας που τον “τοποθέτησε” άδικα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης όταν είχαν εκδηλωθεί επεισόδια μετά από συγκέντρωση διαμαρτυρίας, δεν προέκυψαν στοιχεία.

Όπως είναι γνωστό ο 31χρονος είχε βρεθεί αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες που αφορούσαν τα κακουργήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού, έκρηξης και κατασκευής προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών βομβών, που του αποδόθηκαν μετά από κατάθεση προσώπου από τον συγγενικό του κύκλο, το οποίο ωστόσο λίγες ημέρες μετά μετέβαλλε τους ισχυρισμούς του.

Επτά μήνες φυλακή χωρίς να φταίει!

Χωρίς να φταίει ο 31χρονος παρέμεινε επτά μήνες προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση. Από την αρχή αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδόθηκε προσκομίζοντας στοιχεία (όπως βίντεο από αναρτήσεις σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης) ότι δεν βρισκόταν καν στην Νέα Σμύρνη την ημέρα που έγιναν τα επεισόδια. 

Το δικαστικό Συμβούλιο με το βούλευμα του (αριθμός 1466/2022) κρίνει ότι δεν πρέπει «να γίνει κατηγορία» σε βάρος του 31χρονου καθώς «δεν υπάρχουν καθόλου ενδείξεις σε βάρος του». Τονίζουν οι δικαστές ότι πλην της επίμαχης κατάθεσης, την οποία ο ίδιος ο μάρτυρας ανασκεύασε πέφτοντας σε πολλές αντιφάσεις, δεν προέκυψε καμία εμπλοκή τού κατηγορούμενου στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη. Έτσι με την απαλλακτική τους κρίση οι δικαστές διατάσσουν και την παύση της ισχύος κάθε περιοριστικού όρου που έχει επιβληθεί στον 31χρονο.

Με το ίδιο βούλευμα, το Συμβούλιο παραπέμπει σε δίκη 11 κατηγορούμενους που είχαν συλληφθεί για τα επεισόδια για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού, εκρήξεις και κατοχή εκρηκτικών αλλά και για σειρά πλημμεληματικών πράξεων. Αρχικά για την υπόθεση της Νέας Σμύρνης είχαν σχηματιστεί ξεχωριστές δικογραφίες, οι οποίες ωστόσο στην πορεία συνενώθηκαν λόγω συνάφειας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα