ΑΘΗΝΑ
01:02
|
27.04.2024
Σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση του ξυλοδαρμού του 28χρονου αστυνομικού της ομάδας «Δράση» πριν από εννιά ημέρες στην Ν. Σμύρνη αναμένεται τις επόμενες ώρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση του ξυλοδαρμού του 28χρονου αστυνομικού της ομάδας «Δράση» πριν από εννιά ημέρες στην Ν. Σμύρνη αναμένεται τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος και του αστυνομικού συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλου σύντομα θα εμφανιστεί βίντεο από εστιατόριο στην περιοχή της Ελευσίνας που απεικονίζει τον 30χρονο Ελληνοϊρακινό (με το παρατσούκλι «Ινδιάνος») που κατηγορείται ως εκείνος που έριξε τον αστυνομικό από την μοτοσυκλέτα, να παίζει μπάσκετ στις κρίσιμες ώρες των επεισοδίων σε μικρό γήπεδο της περιοχής!

Το βίντεο   –  αναμένεται να παρουσιασθεί από τον νομικό εκπρόσωπο του κατηγορουμένου κ Παύλο Σαράκη –φέρεται να  δείχνει τον 30χρονο Ελληνοιρακινό στην Ελευσίνα μεταξύ 6.20-6.45μμ της Τρίτης 9 Μαρτίου ενώ η επίθεση εναντίον του αστυνομικού στην Ν. Σμύρνη σημειώθηκε στις 7.15 μμ.

Ένα διάστημα λοιπόν περίπου 30 λεπτών εντός  του οποίου θεωρείται εξαιρετικά απίθανο ο 30χρονος συλληφθείς να έφυγε ξαφνικά από το γήπεδο μπάσκετ της Ελευσίνας με προορισμό την Ν. Σμύρνη και να πρωτοστάτησε αμέσως στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο συλληφθέντας τις προηγούμενες μέρες αρνιόταν κάθε εμπλοκή του στα επεισόδια της Τρίτης και υποστηρίζει πως όχι μόνο δεν είναι ο ίδιος αυτός που έριξε κάτω από το μηχανάκι τον αστυνομικό, αλλά και πως μπορεί να αποδείξει ότι δεν βρισκόταν καν στην Νέα Σμύρνη την ώρα που έγινε το περιστατικό, αλλά στην Δυτική Αττική.

Σημειώνεται δε πως τα αρχικά στοιχεία σε βάρος του πλέον προφυλακισμένου 30χρονου προέκυψαν από τον πρώην γαμπρό του, ο οποίος υποστήριξε πως τον είδε στη λεωφόρο Συγγρού και πως τον ρώτησε «Τι κάνεις εδώ, ρε; Θα κάνετε επεισόδια;», πως εκείνος του απάντησε «Γιατί; Θα με δώσεις;», και πως ο πρώτος του ανταπάντησε «ναι στεγνά, αν κάνεις επεισόδια και πειράξεις αστυνομικούς». Στη συνέχεια περιέγραψε πως τον είδε να τρέχει προς στους αστυνομικούς μαζί με άλλους. 

Η κατάρρευση του κατηγορητηρίου κατά του 30χρονου έρχεται μετά τις καταγγελίες του 22χρονου Άρη Παπαζαχαρουδάκη για απαγωγή του με κουκούλα και βασανισμό στη ΓΑΔΑ από αστυνομικούς με τακτικές που θυμίζουν το κολαστήριο του Γκουαντάναμο. Η καταγγελία -η οποία αρχικά διαψεύστηκε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ΕΛ.ΑΣ- στάθηκε αφορμή για την κλήση του Άρης Παπαζαχαρουδάκη από το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα