ΑΘΗΝΑ
04:02
|
20.04.2024
Οι επαφές του υπουργού Κλιματικής Κρίσης στη Ρώμη θα αξιοποιηθούν για την συγκρότηση σύγχρονου Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Κρίσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαδοχικές συναντήσεις στη Ρώμη με τον Ιταλό υφυπουργό Εσωτερικών Κάρλο Σιμπίλια, με τον επικεφαλής της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, Φαμπρίτσιο Κούρτσιο και με τον Ιταλό υπουργό Οικολογικής Μετάβασης, Ρομπέρτο Τσινγκολάνι είχε σήμερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης, Χρήστος Στυλιανίδης.

Σε δηλώσεις που έκανε προς το πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των επαφών του στη Ρώμη επισημαίνοντας ότι η Ιταλία αντιμετωπίζει «όλα τα είδη των φυσικών καταστροφών και γι’ αυτό υπάρχει μεγάλη εμπειρία και γνώση, όχι θεωρητική αλλά πρακτική».

Πρόσθεσε ότι από τότε που διετέλεσε Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΕ είχε «ιδιαίτερα καλή σχέση με την Ιταλική Πολιτική Προστασία, με πολλές κοινές συνεργασίες, στην Ευρώπη, αλλά και στην Αφρική και την Λατινική Αμερική». Πρόσθεσε ότι λόγω αυτής της εμπειρίας επέλεξε να αναβαθμίσει τις ελληνο-ιταλικές σχέσεις συνεργασίας σε αυτόν τον τομέα.

«Στόχος της επίσκεψής μας αυτής ήταν να συζητήσουμε ένα μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο θεωρώ ότι μπορεί να το υπογράψουμε και σε επίσκεψη του πρωθυπουργού. Συζητήσαμε όλες τις πτυχές του και βρήκαμε ότι είναι συμφέρον και για τις δυο χώρες, διότι θα μπορέσουμε να μάθουμε ο ένας από τον άλλον» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ανακοίνωσε ότι θα αξιοποιήσει την εμπειρία και τις γνώσεις των Ιταλών ομολόγων του προκειμένου να συγκροτηθεί και στην Ελλάδα ένα σύγχρονο «Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων» που θα βασιστεί κυρίως στην επιστημονική τεκμηρίωση και όχι μόνον στην εμπειρία.

Η πιο εφιαλτική νύχτα: Στις φλόγες η μισή Ελλάδα - Φωτιές σε Αττική,  Εύβοια, Μεσσηνία, Λακωνία

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τέλος, για την στενή συνεργασία Ελλάδας και Ιταλίας, ειδικότερα, στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ο κύριος Στυλιανίδης απάντησε:

«Ήδη ξεκινήσαμε. Θα σας πω ότι παίρνουμε την εξειδίκευση και την γνώση που έχουν για το λεγόμενο “επιβραδυντικό υγρό”, το οποίο θα μας βοηθήσει και εμάς, το καλοκαίρι, να αυξήσουμε την δυνατότητα στην διαχείριση των πυρκαγιών. Οπωσδήποτε αναφερθήκαμε και στην επιτήρηση και εναέρια παρακολούθηση και ήταν, γενικότερα, σημαντικά θέματα τα οποία αφορούν προκλήσεις κοινού μας ενδιαφέροντος. Για την διαχείριση των πυρκαγιών αλλά, κυρίως, και τα προληπτικά μέτρα. Δεν μείναμε μόνον στην καταστολή, συζητήσαμε πρόληψη, προετοιμασία και ετοιμότητα, έτσι ώστε να περιορίσουμε και να μετριάσουμε το πρόβλημα, πριν ακόμη το αντιμετωπίσουμε».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα