ΑΘΗΝΑ
10:17
|
24.04.2024
Νωρίτερα σήμερα, ο πρώην πρόεδρος Χουάν Ορλάντο Ερνάντες δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες διακίνησης ναρκωτικών και οπλοκατοχής ενώπιον αμερικανικού δικαστηρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το αεροσκάφος της αμερικανικής Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) απογειώθηκε σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) από την πρωτεύουσα της Ονδούρας, την Τεγκουσιγκάλπα, μεταφέροντας τον πρώην αρχηγό της αστυνομίας Χουάν Κάρλος «Ελ Τίγκρε» Μπονίγια, ο οποίος εκδόθηκε στις ΗΠΑ κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών.

Ο Μπονίγια, ο οποίος διετέλεσε αρχηγός της αστυνομίας της Ονδούρας μεταξύ 2012 και 2013 επί προεδρίας του Πορφίριο Λόμπο, συνελήφθη τον περασμένο Μάρτιο σε διόδια βόρεια της πρωτεύουσας Τεγκουσιγκάλπα.

Έχει αρνηθεί τις κατηγορίες που του αποδίδουν αμερικανοί εισαγγελείς, οι οποίοι επιδίωκαν την έκδοσή του εδώ και δύο χρόνια. «Πηγαίνω με τη βοήθεια του Μεγαλοδύναμου, με το κεφάλι ψηλά, με καθαρή τη συνείδησή μου ότι δεν οφείλω τίποτα στις Ηνωμένες Πολιτείες», έγραψε ο Μπονίγια σε επιστολή του που δημοσιεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα στα μέσα ενημέρωσης της Ονδούρας.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρώην πρόεδρος της Ονδούρας Χουάν Ορλάντο Ερνάντες δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες διακίνησης ναρκωτικών και οπλοκατοχής ενώπιον αμερικανικού δικαστηρίου, ύστερα από την έκδοσή του στις ΗΠΑ τον προηγούμενο μήνα. Ο Ερνάντες κατηγορείται ότι έλαβε εκατομμύρια δολάρια από κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών με αντάλλαγμα να τους παρέχει ασυλία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

5,4 εκ. ευρώ στην Κύπρο έδωσε το Τζόκερ

Από σήμερα το «καλάθι του Πάσχα»

Απαγόρευση συγκεντρώσεων φιλάθλων πριν το ΑΕΚ- Παναθηναϊκός

Εμπρησμός σε ΑΤΜ στα Σεπόλια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα