ΑΘΗΝΑ
10:31
|
25.04.2024
Πέντε νεκροί και περισσότεροι από 190 τραυματίες στις ταραχές μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού, Μαχίντα Ρατζαπάκσα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Σρι Λάνκα. Διαδηλωτές έκαψαν αρκετά σπίτια κυβερνητικών στελεχών της οικογένειας Ρατζαπάκσα και άλλων βουλευτών μετά την επίθεση που δέχθηκαν από διαδηλωτές που στηρίζουν το κυβερνών κόμμα.  

Νωρίτερα, είχε υποβάλει την παραίτησή του ο πρωθυπουργός της Σρι Λάνκα, Μαχίντα Ρατζαπάκσα (αδελφός του προέδρου Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα) εν μέσω της λαϊκής οργής για τη χειρότερη οικονομική κρίση που έχει αντιμετωπίσει η νησιωτική χώρα από την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 4 Φεβρουαρίου του 1948.

Η παραίτηση του Μαχίντα Ρατζαπάκσα δεν κατάφερε να κατευνάσει τα πνεύματα στην πρωτεύουσα Κολόμπο. Διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στην επίσημη πρωθυπουργική οικία ενώ ο παραιτηθείς Πρωθυπουργός βρισκόταν μέσα στο σπίτι του.

Όπως αναφέρει το BBC, πέντε άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 190 έχουν τραυματιστεί σε διάστημα δύο ημερών. Η απαγόρευση κυκλοφορίας στο νησί επεκτάθηκε μέχρι αύριο Τετάρτη (11/5) καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας επιχειρούν να καταστείλουν τις διαδηλώσεις των πολιτών. Η πλειονότητα των πολιτών της Σρι Λάνκα ζητεί την αποχώρηση του προέδρου  Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα από την εξουσία καθώς τον θεωρούν υπεύθυνο για την άνοδο των τιμών σε βασικά αγαθά, στα καύσιμα αλλά και για τις συνεχείς διακοπές ηλεκτροδότησης, που ξεκίνησαν τον περασμένο μήνα.

Ανάμεσα στα κτίρια που πυρπολήθηκαν ήταν ένα από τα σπίτια της οικογένειας Ρατζαπάκσα στη γενέτειρά τους Χαμπαντότα, νότια του νησιού, το οποίο έχει μετατραπεί σε μουσείο. Οι διαδηλωτές έβαλαν επίσης φωτιές σε περιοχές κοντά στο προεδρικό παλάτι. Βίντεο που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν τους διαδηλωτές να πανηγυρίζουν βλέποντας τα φλεγόμενα κτίρια.

Χθες Δευτέρα, οπαδοί της κυβέρνησης συγκρούστηκαν με διαδηλωτές στο Κολόμπο. Η αστυνομία κατέφυγε στη χρήση δακρυγόνων και ρίψεων νερού για να διαλύσει το εξαγριωμένο πλήθος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα