ΑΘΗΝΑ
05:19
|
03.02.2023
Ένα ακόμη άνοιγμα του Αργεντινού ποντίφικα προς τους ομοφυλόφιλους και την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στο σύνολό της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απαντώντας σε ερωτήσεις του ιερέα Τζέιμς Μάρτιν, ο οποίος μάχεται για τα δικαιώματα των μειονοτήτων, ο πάπας Φραγκίσκος έστειλε στα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας το μήνυμα ότι «η Εκκλησία δεν τα απορρίπτει».

«Μια επιλεκτική Εκκλησία, καθαρόαιμη, δεν είναι η Αγία Μητέρα Εκκλησία, αλλά περισσότερο μια σέχτα», τόνισε ο ποντίφικας, απαντώντας σε επιστολή του ιησουίτη ιερέα σχετικά με ερωτήματα που του θέτουν συχνά οι ΛΟΑΤΚΙ καθολικοί και οι οικογένειές τους.

«Ο Θεός είναι Πατέρας και δεν αρνείται κανένα από τα παιδιά του», τόνισε ο ποντίφικας, συμπληρώνοντας ότι «το “ύφος” του Θεού είναι “εγγύτητα, έλεος και τρυφερότητα”».

Ο Φραγκίσκος πρόσθεσε ότι θα ήθελε τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που πιστεύουν στον Θεό, να μην γνωρίσουν την απόρριψη της Εκκλησίας, αλλά να είναι «άνθρωποι μέσα στην Εκκλησία».

«Η Εκκλησία είναι μητέρα και καλεί, μαζί, όλα τα παιδιά της», ολοκλήρωσε ο Φραγκίσκος. Όπως υπογραμμίζει ο ιταλικός τύπος, «πρόκειται για ένα ακόμη άνοιγμα του Αργεντινού ποντίφικα προς τους ομοφυλόφιλους και την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στο σύνολό της».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Βραζιλία το ελεγχόμενο ναυάγιο του αεροπλανοφόρου Foch

Στη φόρα το ChatGPT Plus έναντι 20$ το μήνα

Επικίνδυνες γενικεύσεις βλέπει το ΚΚΕ στην τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας στην Ελευσίνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα