ΑΘΗΝΑ
18:26
|
06.07.2022
Οι Ομοσπονδίες απορρίπτουν στο σύνολό του το νομοσχέδιο Πλεύρη που στοχεύει «στο ακόμα μεγαλύτερο πετσόκομμα των δαπανών για την υγεία, στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ομοσπονδίες απορρίπτουν στο σύνολό του το νομοσχέδιο Πλεύρη για την ΠΦΥ που στοχεύει όπως αναφέρει η ΟΕΝΓΕ «στο ακόμα μεγαλύτερο πετσόκομμα των κρατικών δαπανών για την υγεία του λαού, στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας».

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), πραγματοποίησαν στάση στάσης εργασίας 11πμ-3μμ, συγκέντρωση στις 11:30 π.μ. στο υπουργείο Υγείας και πορεία προς τη Βουλή, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για την ΠΦΥ.

Εικόνα

Οι Ομοσπονδίες απορρίπτουν στο σύνολό του το νομοσχέδιο για την ΠΦΥ που στοχεύει όπως αναφέρει η ΟΕΝΓΕ «στο ακόμα μεγαλύτερο πετσόκομμα των κρατικών δαπανών για την υγεία του λαού, στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας».

Η ΟΕΝΓΕ διεκδικεί «πλήρη ανάπτυξη ενός κρατικού και απολύτως δωρεάν συστήματος υγείας και ΠΦΥ, με Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία. Με πλήρη στελέχωση με μόνιμους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και οικογενειακούς γιατρούς, με υγειονομικούς όλων των κλάδων και σύγχρονο εξοπλισμό». Η ΠΟΕΔΗΝ και διεκδικεί μεταξύ άλλων, ισχυρή Δημόσια Υγεία, άρση αναστολών εργασίας, μονιμοποίηση συμβασιούχων, ένταξη στα ΒΑΕ, ουσιαστική αύξηση στους μισθούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σσσς! Η πατρίδα κοιμάται – Ένας εφιάλτης θερινής νυκτός

Φωτιά στο Ηράκλειο Κρήτης

Εβδομαδιαία η ενημέρωση για τον κορονοϊό από την Παρασκευή

Απέδρασαν 600 κρατούμενοι μετά από επίθεση της Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα