ΑΘΗΝΑ
11:24
|
26.04.2024
Τον απεργιακό δρόμο αποφάσισαν να ακολουθήσουν στις 16 και 17 Μαΐου οι καθαρίστριες στις σχολικές μονάδες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον απεργιακό δρόμο αποφάσισαν να ακολουθήσουν στις 16 και 17 Μαΐου οι καθαρίστριες στις σχολικές μονάδες, καθώς η εργασιακή τους επιβάρυνσή στα χρόνια της πανδημίας, όπου έχουν επιφορτιστεί με το σημαντικό έργο της διατήρησης των σχολείων καθαρών, τη στιγμή που είναι υποστελεχωμένο και κακοπληρωμένο το προσωπικό, δουλεύοντας παράλληλα απλήρωτες υπερωρίες. Το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων, αντιλαμβανόμενο τη σημασία του ρόλου του, αλλά και τις ανάγκες να ζει αξιοπρεπώς διεκδικεί την κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών του δικαιωμάτων.

«Οι εργαζόμενες/οι στην Καθαριότητα Σχολικών Κτιρίων (επί το πλείστων εργαζόμενες γυναίκες) έχουμε ταλαιπωρηθεί επί σειρά ετών με επισφαλείς εργασιακές σχέσεις (συμβασιούχες/οι με 25 έτη συνεχούς εργασίας), με χαμηλές αμοιβές που σε κάποιους Δήμους καταβάλλονται καθυστερημένα, με εξαιρετικά δυσμενείς και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας.

Και μπορεί σήμερα να έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην κατεύθυνση βελτίωσης των συνθηκών εργασίας, όμως μετά από δύο χρόνια πανδημίας και έχοντας τα μέλη μας επιφορτιστεί την τεράστια ευθύνη του αντιικού αγώνα μέσα στα σχολεία -με πλείστα προβλήματα- οι 11.500 εργαζόμενοι στη σχολική καθαριότητα, δεν αισθανόμαστε καθόλου ικανοποιημένοι από την εξέλιξη των εκκρεμών ζητημάτων που αφορούν τον κλάδο μας. Προσφέρουμε πραγματικό και δύσκολο έργο στα σχολεία και στους μαθητές, αλλά έχουμε πάντα και μόνο υποχρεώσεις, με περιορισμένα εργασιακά δικαιώματα», τονίζουν με ανακοίνωσή τους τα σωματεία των εργαζομένων σχολικής καθαριότητας.

«Η Πολιτεία έχει την ευθύνη να θέτει τους κανόνες και να τους ρυθμίζει με τέτοιο τρόπο που να μην χωρούν τέτοιου τύπου αδικίες και αυθαιρεσίες. Για το λόγο αυτό στις 16 & 17 Μαΐου 2022 απεργούμε», εξηγούν οι καθαρίστριες οι οποίες μεταξύ άλλων ζητούν «μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Ένοχος ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο σχολείου

Κατά της Apple για χρήση παράνομων ορυκτών στρέφεται η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα