ΑΘΗΝΑ
15:38
|
07.06.2023
Η Βολιβία και οι ΗΠΑ έχουν αποξενωθεί εδώ και μια δεκαετία, με την πρώτη να κατηγορεί την Ουάσινγκτον ότι παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Βολιβίας Λουίς Άρσε ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στη Σύνοδο της Αμερικής, τον επόμενο μήνα, εάν αποκλειστούν η Κούβα, η Νικαράγουα και η Βενεζουέλα.

Χθες Τρίτη, ο πρόεδρος του Μεξικού Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ δήλωσε επίσης ότι δεν θα παραστεί σε αυτήν τη σύνοδο, που είναι προγραμματισμένη για το διάστημα 6-10 Ιουνίου στο Λος Άντζελες, αν δεν λάβουν πρόσκληση οι αριστερές κυβερνήσεις αυτών των τριών χωρών.

Τον Απρίλιο, ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μπράιαν Νίκολς ανακοίνωσε ότι «ασφαλώς» δεν θα προσκληθούν η Κούβα, η Νικαράγουα και η Βενεζουέλα και ότι η σύνοδος θα αφορά τις δημοκρατικές κυβερνήσεις στο Δυτικό ημισφαίριο.

«Μια Σύνοδος της Αμερικής που αποκλείει αμερικανικές χώρες δεν θα είναι Σύνοδος της Αμερικής και, αν επιμείνουν στον αποκλεισμό των αδελφών χωρών, δεν θα συμμετάσχω» έγραψε στο Twitter ο Σοσιαλιστής πρόεδρος της Βολιβίας.

Η Βολιβία και οι ΗΠΑ έχουν αποξενωθεί εδώ και μια δεκαετία, με την πρώτη να κατηγορεί την Ουάσινγκτον ότι παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της.

Στη σύνοδο δεν θα συμμετάσχει ούτε ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον του, αλλά οι λόγοι που δεν θα ταξιδέψει στο Λος Άντζελες δεν έχουν διευκρινιστεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Για εξοπλισμούς και την αμυντική βιομηχανία συζήτησε ο Λόιντ Όστιν στην Ινδία

Disneyland: Οι εργαζόμενοι πίσω από την Μίνι και τον Μίκυ απεργούν

Κουτσούμπας κατά ΝΔ για την κατάσταση στο ΕΣΥ: Επιλέγουν τα κέρδη, δεν υπολογίζουν τη ζωή

Νίκος Ανδρουλάκης: Το ΕΣΥ χρειάζεται πόρους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα