ΑΘΗΝΑ
10:00
|
15.07.2026
Συνάντηση του Κίριλ Πετκόφ με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βουλγαρία θα παραλαμβάνει από τον Ιούνιο ποσότητες αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) για να καλύψει τις ανάγκες της χώρας, μετά τη διακοπή των παραδόσεων φυσικού αερίου από τη ρωσική Gazprom, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Η διευθέτηση αυτή συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης στην Ουάσινγκτον ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κίριλ Πετκόφ και την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, διευκρίνισε η κυβέρνηση.

«Πραγματικές παραδόσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου από τον Ιούνιο στη Βουλγαρία σε τιμές χαμηλότερες από εκείνες που είχαν συμφωνηθεί με την Gazprom», ανέφερε η κυβέρνηση σε δήλωση που εξέδωσε χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Η Gazprom διέκοψε στις 27 Απριλίου τις παραδόσεις αερίου στη Βουλγαρία και την Πολωνία επειδή οι δύο χώρες αρνήθηκαν να πληρώσουν σε ρούβλια. Η Βουλγαρία καταναλώνει περίπου 3 δισ. κυβικά μέτρα αερίου το χρόνο, πάνω από το 90% του οποίου προερχόταν από τη Ρωσία.

Η Βουλγαρία διεξάγει συνομιλίες και με το Αζερμπαϊτζάν για να αυξήσει τις παραδόσεις αερίου και επιδιώκει να συνάψει συμφωνίες για να παραλαμβάνει LNG μέσω τερματικών σταθμών στην Ελλάδα και την Τουρκία. Έχει επίσης ζητήσει να πραγματοποιηθούν κοινές αγορές φυσικού αερίου από την ΕΕ για να γίνουν πιο ανταγωνιστικές οι τιμές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Το Ιράν θα ελέγχει εάν οι ΗΠΑ συμμορφώνονται με το μνημόνιο (όχι το αντίθετο…)

Έχει γίνει η Ελλάδα ο Δούρειος Ίππος του Ισραήλ στον Κόλπο; – Middle East Eye

Δεν υπάρχει ειρήνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα