ΑΘΗΝΑ
23:51
|
16.04.2024
Επιμένει ο Δήμος Ιεράπετρας να εναντιώνεται στην απόφαση να μην επιτρέπεται η παραμονή επισκεπτών στο Γαϊδουρονήσι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενάντια στην απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης να απαγορεύσει την παραμονή επισκεπτών στο Γαϊδουρονήσι, λόγω του τεράστιου προβλήματος στον βιότοπου του μικρού νησιού, κατέθεσε ο Δήμος Ιεράπετρας.

Συνεδριάζοντας η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιεράπετρας την περασμένη βδομάδα, υπό τις εξελίξεις των τελευταίων γεγονότων που αφορούν τη Νήσο Χρυσή σχετικά με την απαγόρευση της επισκεψιμότητάς της, αποφάσισε ο Δήμος Ιεράπετρας να ασκήσει αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας της απόφασης της Συντονίστριας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου, «η Νομική Υπηρεσία ενεργώντας σύμφωνα με την ανωτέρω εντολή κατέθεσε αυθημερόν  ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας α) κατά του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και κατά β) κατά της Συντονίστριας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, αίτηση ακύρωσης της με αριθμό 13033/164/11-03-2022 απόφασης της Συντονίστριας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με θέμα «Ρύθμιση θεμάτων σχετικά με τη νήσο Χρυσή για το έτος 2022»».

«Όπως έχουμε πολλάκις επαναλάβει δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την επιτροπή. Το πρόβλημά μας εστιάζεται μόνο στην συγκεκριμένη απόφασή που απαγορεύει την επισκεψιμότητα της Νήσου. Δεν θέλουμε να διαφωνήσουμε με τους επιστήμονες αλλά σε καμία περίπτωση δε θα αποδεχτούμε την απόφασή που υπογράφεται από την κα. Κοζυράκη και γι’ αυτό προβήκαμε σε αίτηση ακύρωσής της μέσω της δικαστικής οδού», αναφέρει ο δήμαρχος Ιεράπετρας, Θ. Καλαντζάκης.

Όπως τονίζει ο ίδιος, «με την απόφαση της διοικήτριας θίγεται βίαια το τουριστικό μας προϊόν και βάλλεται όλη η τουριστική μας ανάπτυξη η οποία τα τελευταία χρόνια αυξάνεται συνεχώς και αξιοσημείωτα».

Ο Δήμος Ιεράπετρας συνεχίζει να υποστηρίζει ότι η φύλαξη και η προστασία του περιβάλλοντος του νησιού μπορεί να γίνει χωρίς να αποκλείεται όμως η δυνατότητα επίσκεψής του, με τον δήμαρχο να συμπληρώνει: «Ένα είναι σίγουρο. Ότι το θέμα της Χρυσής δεν έχει κλείσει και ούτε θα κλείσει μέχρι να λυθεί. Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα υιοθετηθεί η απόφασή μας και θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις. Σε αντίθετη περίπτωση πρέπει κι εμείς να επαναπροσδιορίσουμε τη στάση και τις άμεσες ενέργειές και κινήσεις μας για να στηρίξουμε το συμφέρον της Ιεράπετρας και των δημοτών μας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα