ΑΘΗΝΑ
03:28
|
27.04.2024
Σύμφωνα με πληροφορίες Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν τη δημοσιογράφο ενώ κάλυπτε έφοδό τους σε καταυλισμό προσφύγων στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης ανακοίνωσε ότι υπέκυψε στα τραύματά της η δημοσιογράφος, Σιρίν Αμπού Ακλέχ, του δικτύου Al Jazeera, στη Δυτική Όχθη.

Πληροφορίες από τα κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι η Ιορδανή δημοσιογράφος, Σιρίν Αμπού Ακλέχ, δέχθηκε πυρά από ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις ενώ κάλυπτε έφοδό τους σε καταυλισμό προσφύγων στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης.

«Τη σκότωσαν. Σκότωσαν τη Σιρίν Αμπού Ακλέχ. Την πυροβόλησαν στο κεφάλι. Ήταν μια δημοσιογράφος, η οποία είχε αφιερώσει τη ζωή της στην αλήθεια, στην αποκάλυψη των εγκλημάτων τους. Η Παλαιστίνη έχασε μια εμβληματική προσωπικότητα. Την εκτέλεσαν ενώ φορούσε το δημοσιογραφικό γιλέκο. Τη σκότωσαν ενώ έκανε τη δουλειά της», γράφει μια γυναίκα στο Twitter.

Στο Twitter κυκλοφορεί βίντεο με τη δημοσιογράφο μετά την επίθεση που δέχθηκε από τους Ισραηλινούς στρατιώτες αλλά και πολλά μηνύματα οργής για το άδικο τέλος της.

Το δίκτυο Al Jazeera ανακοίνωσε ότι θρηνεί για την «απώλεια της συναδέλφου και επιβεβαιώνει ότι φορούσε το δημοσιογραφικό γιλέκο όταν έγινε στόχος του ισραηλινού κατοχικού στρατού»

Οι συνθήκες του θανάτου της ανταποκρίτριας του Al Jazeera δεν είναι σαφείς, αλλά όλα τα βίντεο από το περιστατικό δείχνουν ότι η Ακλέχ πυροβολήθηκε στο κεφάλι, δήλωσε η Ντίντα Ιμπραχίμ του ειδησεογραφικού δικτύου. Με δάκρυα στα μάτια η Ιμπραχίμ πρόσθεσε ότι η Σιρίν «ήταν μια καταξιωμένη δημοσιογράφος, που όλοι σέβονταν». Εργαζόταν στο Al Jazeera από το ξέσπασμα της δεύτερη παλαιστινικής Ιντιφάντα το 2000 μέχρι σήμερα.  

Σύμφωνα με το BBC ένας ακόμα δημοσιογράφος τραυματίστηκε και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Αυτή είναι η τελευταία ανάρτηση της δημοσιογράφου στον λογαριασμό της στο Facebook. Ένα βίντεο ενώ κατευθύνεται στην Τζενίν, όπου τελικά άφησε την τελευταία της πνοή.

Ο Χουσεΐν αλ-Σεΐχ, ηγετικός στέλεχος της Φατάχ, σχολίασε: «Για άλλη μια φορά διαπράττεται το έγκλημα της φίμωσης, της δολοφονίας της αλήθειας από τις σφαίρες της Κατοχής. Η σημερινή είναι μια ημέρα θλίψης για την Παλαιστίνη».  

Το Ισραήλ ρίχνει την ευθύνη στους Παλαιστίνιους

Ο στρατός του Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι πραγματοποίησε επιχείρησε τις πρώτες πρωινές ώρες σε προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν, «προπύργιο ένοπλων ομάδων», όπως τον χαρακτήρισε στα βόρεια της Δυτικής Όχθης. Η ανακοίνωση των Ισραηλινών συμπληρώνει ότι σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και υπόπτων. Και καταλήγει «διερευνάται αν τραυματίστηκαν δημοσιογράφοι, πιθανότατα από τα πυρά Παλαιστίνιων».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα