ΑΘΗΝΑ
03:29
|
19.04.2024
Όπως είπε, αντιδεξιό μέτωπο μπορεί να γίνει μόνο στη βάση ενός κοινού προγράμματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο  Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ μίλησε σήμερα ο Γιάννης Βαρουφάκης, αποκαλύπτοντας στη διάρκεια της παρέμβασής του ότι στην εναρκτήρια ομιλία του σήμερα το απόγευμα στο 1ο Διαβουλευτικό Συνέδριο του ΜέΡΑ25, θα καταθέσει πρόταση καλώντας «όλα τα αντιδεξιά κόμματα, και τον ΣΥΡΙΖΑ διότι χωρίς αυτόν δεν μπορεί να σχηματιστεί αντιδεξιά κυβέρηση, και το ΚΚΕ και το ΚΙΝ.ΑΛΛ., και την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, να κάτσουμε στο τραπέζι να συζητήσουμε 7 σημεία τομές που τα θεωρούμε ως το μίνιμουμ πρόγραμμα μιας προοδευτικής κυβέρνησης. Να μας πουν που διαφωνούν και ποιο είναι το δικό τους πρόγραμμα».

Όπως είπε, αντιδεξιό μέτωπο μπορεί να γίνει μόνο στη βάση ενός κοινού προγράμματος. «Θα προτείνω να γίνει αυτό πριν τις εκλογές. Θα δεσμευτώ ότι αν διαφωνούμε σε ορισμένα σημεία από αυτά που θέτουμε εμείς, όταν μας φέρουν τις δικές τους προτάσεις που θα είναι προϊόν συζήτησης θα το θέσουμε σε ψηφοφορία στα μέλη μας, με το ερώτημα “ναι” ή “όχι” και δεσμεύομαι ότι η ετυμηγορία των μελών θα μας δεσμεύσει», επισήμανε.

«Αλλά μην έρθετε μετά τις εκλογές να μας ζητήσετε συγκυβέρνηση γιατί τότε δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης, ούτε καν ανοχής», διεμήνυσε, λέγοντας πως «ο διάλογος είναι το άλας της γης. Ο κόσμος ανοίγει το λογαριασμό της ΔΕΗ και παθαίνει έμφραγμα, πρέπει να του πούμε τι θέλουμε να κάνουμε», σημείωσε.

Ερωτηθείς εάν ο κ. Μητσοτάκης θα χάσει στις εκλογές, απάντησε ότι αυτό δεν το ξέρει, αλλά «πάντως ο πρωθυπουργός πανικοβάλλεται, το βλέπετε και από το ύφος του στη Βουλή, δεν έχει το αυτοκρατορικό ύφος που είχε. Μπαίνει φοβισμένος».

Για το ζήτημα της ακρίβειας, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, επανέλαβε τη θέση του ότι η ακρίβεια δεν υπάρχει λόγω λαθών ή αστοχιών της κυβέρνησης, αλλά συμβαίνει βάση προγράμματος. «Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Εάν είχε βαθμούς ελευθερίας και τον ΦΠΑ θα πήγαινε στο 15% και θα έκανε αυτά που λέμε για την ενέργεια. Είναι απίστευτο αυτό. Δεν μπορώ να το αποδεχθώ ότι γίνεται αυτό το έγκλημα», δήλωσε.

Αναφορικά με την απόφαση της ΕΚΤ να αυξήσει τα επιτόκια της, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι η  Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη από το 2010 και η χρεοκοπία βαθαίνει την ώρα που ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ γιόρταζαν την έξοδο μας από την χρεοκοπία. «Αυτός είναι ο βασικός λόγος που φτιάξαμε το ΜέΡΑ25. Τώρα με την αύξηση των επιτοκίων αυξάνεται και αυτός ο λόγος ύπαρξής μας γιατί η χρεοκοπία γίνεται ακόμα πιο βαθιά. Προφανώς και έρχονται νέα μνημόνια., δεν θα τα πουν μνημόνια», ανέφερε.

«Τον Αύγουστο του 2018 ο κ. Τσίπρας πανηγύριζε την έξοδο από τα μνημόνια, ενώ για μένα ήταν 4ο μνημόνιο και ήταν πολύ βαρύ γιατί πάει μέχρι το 2060. Αυτό έχει εξοκείλει τώρα, χρειάζονται νέα δάνεια ή νέες παρατάσεις των υπαρχόντων δανείων και αυτά η τρόικα δεν τα δίνει έτσι, αλλά τα δίνει με μέτρα», συμπλήρωσε ο γραμματέας του κόμματος της αντιπολίτευσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα