ΑΘΗΝΑ
14:05
|
20.04.2024
Νότια Κορέα και Ιαπωνία καταγγέλλουν ότι πρόκειται για την 16η πυραυλική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ από την αρχή του τρέχοντος έτους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βόρεια Κορέα φέρεται να εκτόξευσε πύραυλο, πιθανότατα βαλλιστικό, προς τη θάλασσα σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των επιτελείων στρατού της Νοτίου Κορέας και της Ιαπωνίας. Η νέα πυραυλική δόκιμη φέρεται να πραγματοποιήθηκε ανήμερα της επιβεβαίωσης της βορειοκορεατικής ηγεσίας για τον εντοπισμό των πρώτων κρουσμάτων νέου κορονοϊού στη χώρα. Μάλιστα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν την εξέλιξη ως μια «εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε από τη Βόρεια Κορέα σήμερα ήταν πιθανότατα βαλλιστικός και δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες. Το αρχηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Νοτίου Κορέας με μία συνοπτική ανακοίνωσε ανέφερε μόνο ότι ένας πύραυλος εκτοξεύτηκε με κατεύθυνση τα θαλάσσια ύδατα ανατολικά της Βορείου Κορέας.  

Σύμφωνα με τη Σεούλ και το Τόκιο η σημερινή ήταν η 16η πυραυλική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ από την αρχή του τρέχοντος έτους. Μία από αυτές φέρεται να ήταν η πρώτη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από το 2017 ενώ υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει την πρώτη πυρηνική της δοκιμή σε πέντε χρόνια σε ένα απομακρυσμένο πεδίο δοκιμών στα βορειοανατολικά της χώρας.

Στο μεταξύ στο μέτωπο του κορονοϊού ο ηγέτης της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν προήδρευσε σε έκτακτη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος Εργαζομένων της Κορέας και δεσμεύτηκε ότι η κρίση «θα ξεπεραστεί» μέσω της εφαρμογής του συστήματος ελέγχου και καραντίνας στη «μέγιστη» βαθμίδα του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα