ΑΘΗΝΑ
14:15
|
05.10.2024
Έχασε τα πρωτεία από την σαουδαραβική Aramco. Το ξεπούλημα μετοχών τεχνολογικών κολοσσών συνεχίζεται, όπως και η κατρακύλα των κρυπτονομισμάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Apple δεν είναι μια η πιο «πολύτιμη» εταιρεία στον κόσμο καθώς συνεχίζεται το ξεπούλημα μετοχών τεχνολογικών κολοσσών. Η σαουδαραβική πετρελαϊκή εταιρεία Aramco έκλεψε από την Apple την πρωτιά του ομίλου με τη μεγαλύτερη αξία στην παγκόσμια αγορά για πρώτη φορά σε διάστημα δύο ετών.

Ο κύριος λόγος για την πρωτιά της Saudi Aramco δεν είναι άλλος από την άνοδο των τιμών πετρελαίου ενώ συνεχώς φθίνει η ζήτηση για μετοχές τεχνολογικών εταιρειών. Την ίδια ώρα συνεχίζεται η κατρακύλα του Bitcoin κι άλλων κρυπτονομισμάτων και ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Το Bitcoin έχασε το περασμένο Σαββατοκύριακο το 50% της αξίας του από το ρεκόρ του Νοεμβρίου του 2021.

Χθες Τετάρτη (11/5) οι μετοχές της Apple σημείωσαν πτώση μεγαλύτερη του 5% στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η χθεσινή ημέρα συναλλαγών έκλεισε με τη μετοχή της στα 147,53 δολάρια, με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίησή της να υποχωρήσει στα 2,38 τρισ. δολάρια. Εν αντιθέσει η μετοχή της Aramco εκτινάχθηκε κοντά στο επίπεδα ρεκόρ της σήμερα Τετάρτη με την κεφαλαιοποίησή της να εκτινάσσεται στα 2,43 τρισ. δολάρια, με αποτέλεσμα να ξεπεράσει την αντίστοιχη της Apple για πρώτη φορά από το 2020. Ο δείκτης Nasdaq έκλεισε με πτώση 3,2% στη Νέα Υόρκη, με τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ να παραμένει κοντά σε υψηλό 40ετίας.


Οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο αντιδρούν στο πρόβλημα του πληθωρισμού αυξάνοντας τα επιτόκια, γεγονός που έχει απομακρύνει τους επενδυτές από τις πιο ριψοκίνδυνες επενδύσεις λόγω των ανησυχιών ότι το υψηλότερο κόστος δανεισμού θα επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι πύραυλοι του Ιράν δεν συνέτριψαν μόνο αεροδρόμια και στρατιωτικές βάσεις

Πετρέλαιο: Η μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδος των τιμών για τα τελευταία δυο χρόνια

Αττική Οδός: Παραχώρηση στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Όλες οι νέες αλλαγές στα διόδια

Οργή για πλειστηριασμό εργατικής κατοικίας ΟΕΚ παρότι απαγορεύεται από τον νόμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα