ΑΘΗΝΑ
22:33
|
19.04.2024
Η μητέρα του κατηγορούμενου δεν δίστασε να ρίξει κάθε ευθύνη στην οικογένεια της 21χρονης Αμαλίας που κατήγγειλε την συστηματική σεξουαλική κακοποίησή της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανέβηκε το θερμόμετρο σήμερα στη δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για τη σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό μίας τότε ανήλικης πρωταθλήτριας του ναυτικού ομίλου Ωρωπού κατά τη διετία 2012-2013 καθώς η μητέρα του δεν δίστασε να ρίξει κάθε ευθύνη στην οικογένεια της καταγγέλλουσας.

Η μάρτυρας υποστήριξε ότι οι γονείς της Αμαλίας και η 12χρονη τότε κοπέλα, ήταν αυτοί που επέμεναν να υπάρξει σχέση ανάμεσα στην Αμαλία και τον προπονητή. Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως οι δύο τους λογοδόθηκαν τον Ιανουάριο του 2013, στο πατρικό του κατηγορούμενου, όπου ήταν παρούσες και οι δύο οικογένειες για να γιορτάσουν την αλλαγή του έτους.

«Η μητέρα της Αμαλίας μού έλεγε συνεχώς πόσο καλό παιδί είναι ο γιος μου και πόσο καλός γαμπρός θα ήταν. Εγώ της έλεγα ότι είναι ανήλικη και αυτή έλεγε ότι δεν πειράζει…  Ο γιος μου είπε ότι οι σχέσεις του με συνομήλικες ήταν αποτυχημένες, ότι οι γυναίκες είναι πολύ ελεύθερες τώρα, ενώ με την Αμαλία, όταν γίνει 16 χρονών, “θα μπορούμε να κάνουμε οικογένεια, ταιριάζουμε και είμαστε στον ίδιο χώρο”. Δεν μου άρεσε που ήταν ανήλικη, αλλά αφού ήθελαν τα παιδιά…»

Αίσθηση προκάλεσε όμως και η κατάθεση του επόμενου προπονητή της σήμερα 21χρονης Αμαλίας σε σχέση με τη ζηλοφθονία των γονιών άλλων συναθλητριών της με αφορμή τις επιτυχίες της κοπέλας στην ιστιοπλοΐα.

Ο προπονητής αυτός κατέθεσε ότι είχε ακούσει φήμες ότι η κοπέλα ήταν ερωτευμένη με τον κατηγορούμενο, αλλά όχι για σχέση μεταξύ των δύο.

Εισαγγελέας: Υπήρχε ζήλια από τους άλλους γονείς για την Αμαλία;

Μάρτυρας: Είχαν γίνει κάποια αρνητικά σχόλια μετά τις διακρίσεις που είχε κάνει.

Εισαγγελέας: Για ποιον λόγο;

Μάρτυρας: Υπήρξαν περιπτώσεις που αντί να ρωτάνε για τα παιδιά τους, έρχονταν να ρωτήσουν για ποιο λόγο είχε επιτυχία η Αμαλία. Μετά από ένα σημείο, άρχισε να γίνεται πολύ κακό το κλίμα στον όμιλο… Γενικά μείωναν την προσπάθεια του παιδιού. Σαν να έβλεπες ένα πόλεμο, σε εισαγωγικά.

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος ξέσπασε σε κλάματα όταν ρώτησε τον μάρτυρα αν είχε συναντηθεί με την νεαρή αθλήτρια σε συγκεκριμένο μαγαζί για ποτό. Ο μάρτυρας το αρνήθηκε και ο κατηγορούμενος χτύπησε το χέρι του με δύναμη στο έδρανο κατηγορώντας τον ότι λέει ψέματα.

«Είσαι ψεύτης! Μπήκες ανάμεσα!» φώναξε και συνέχισε λέγοντας: «Στον ελληνοτουρκικό πόλεμο υπήρχαν δυο χαρακτήρες: οι κατακτητές και οι κατακτημένοι. Υπήρχε όμως και άλλος ένας ρόλος: το γιουσουφάκι, όπως εσύ» , του είπε με τους αστυνομικούς να τον απομακρύνουν στη συνέχεια από τη δικαστική αίθουσα για να ηρεμήσει.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 23 Μαΐου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα