ΑΘΗΝΑ
21:25
|
18.04.2024
Ορισμένες χώρες, είπε, αντιμετωπίζουν την απειλή της πείνας και εάν οι κυρώσεις συνεχίσουν, η ΕΕ θα μπορούσε επίσης να αντιμετωπίσει συνέπειες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ευθύνη για τις παγκόσμιες συνέπειες των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής πείνας σε ορισμένες χώρες, βαρύνει τις δυτικές χώρες που για χάρη της κυριαρχίας τους είναι έτοιμες να θυσιάσουν τον υπόλοιπο κόσμο, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε μια συνάντηση για οικονομικά θέματα την Πέμπτη.

Σημείωσε ότι αρκετές χώρες αντιμετωπίζουν ήδη τις απειλές της πείνας και εάν συνεχιστούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, η ΕΕ μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει συνέπειες που θα ήταν δύσκολο να αναστραφούν. «Η ευθύνη γι’ αυτό βαραίνει πλήρως τις ελίτ των δυτικών χωρών που για χάρη της διατήρησης της παγκόσμιας κυριαρχίας τους είναι έτοιμες να θυσιάσουν τον υπόλοιπο κόσμο», δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης.

Με τη σειρά της, η Ρωσία αντιμετωπίζει με σιγουριά τις εξωτερικές προκλήσεις, πρόσθεσε, χάρη τόσο στην υπεύθυνη μακροοικονομική πολιτική των τελευταίων ετών όσο και στις συστημικές λύσεις για την ενίσχυση της οικονομικής κυριαρχίας και της τεχνολογικής και επισιτιστικής ασφάλειας.

«Οι εταιρείες παραγωγής μας γεμίζουν σταδιακά τις εγχώριες αγορές που απελευθερώθηκαν μετά την αποχώρηση αδίστακτων ξένων επενδυτών συμπεριλαμβανομένων βασικών αγαθών, βιομηχανικού εξοπλισμού και εξοπλισμού υπηρεσιών, κατασκευών και γεωργικών μηχανημάτων», σημείωσε ο Ρώσος ηγέτης.

ΠΗΓΗ: Tass.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει…ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα