ΑΘΗΝΑ
16:08
|
06.06.2023
Στόχος της συμφωνίας είναι «να μετατραπεί η Ελλάδασε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο, βάζοντας τον λαό σε νέες περιπέτειες και κινδύνους» λέει το ΚΚΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συλλαλητήριο με κεντρικά αιτήματα την ακύρωση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις και το κλείσιμό τους σε Σούδα, Αλεξανδρούπολη, Στεφανοβίκειο και Λάρισα πραγματοποίησαν το απόγευμα λίγο μετά τις 19.00 στο κέντρο της Αθήνας χιλιάδες μέλη του ΚΚΕ, εργαζόμενοι, φοιτητές και συνταξιούχοι.

Την κινητοποίηση οργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, η οποία νωρίτερα σε ανακοίνωσή της απηύθυνε πλατύ κάλεσμα σε σωματεία, οργανώσεις εργαζομένων και νεολαίας να εναντιωθεί στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.

«Στόχος τους είναι να έχει επικυρωθεί μέχρι το ταξίδι του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις ΗΠΑ στις 16 Μάη και της συνάντησης που θα έχει με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάιντεν» αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα, που υποστηρίζει πως ο απώτερος στόχος της συμφωνίας είναι «να μετατραπεί η Ελλάδασε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο, βάζοντας τον λαό σε νέες περιπέτειες και κινδύνους».

Το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Δεν φτάνει που πληρώνουμε τις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με πανάκριβα προϊόντα και ρεύμα-αέριο φωτιά, εμπλέκουν περισσότερο το λαό μας στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην αντιπαράθεση με την Κίνα και τη Ρωσία για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΕΔΔΑ: Καταδίκη της Τουρκίας για την αντιμετώπιση των Ντεμιρτάς-Γιουκσεκντάγκ

Ποροσένκο: Με τις συμφωνίες του Μινσκ αγοράσαμε χρόνο

Qatargate: Νέα έρευνα σε γραφεία ευρωβουλευτών

Debate: Αν είσαι αριθμολόγος… take five, έχεις πολλά να μας πεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα