ΑΘΗΝΑ
07:33
|
26.04.2024
Σημειολογική η συγκυρία της συνάντησης την ίδια ημέρα με την ανανέωση της Συμφωνίας για τις βάσεις στη Βουλή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων επιβεβαιώθηκε κατά την πρώτη συνάντηση που είχαν σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ελληνικής καταγωγής νέο πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνη.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη στη διάρκεια της συζήτησης «επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων» Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον.

Ο κ.Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ελληνικές ρίζες του νέου πρέσβη. Από την πλευρά του ο κ.Τσούνης, αναφορικά με τα νέα του καθήκοντα δήλωσε «πάρα πολύ περήφανος», και μνημόνευσε τον πατέρα του ο οποίος τον είχε παροτρύνει να μην ξεχάσει τις ρίζες του. 

Εχθές ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα μας είχε συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter τους τρόπους με τους οποίους οι ΗΠΑ και η Ελλάδα μπορούν να εμβαθύνουν την αμυντική συνεργασία τους, βασιζόμενη στην Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή. «Η αμυντική μας συνεργασία είναι μια από τις ισχυρότερες της Αμερικής στην Ευρώπη, τώρα πιο σημαντική από ποτέ», ανέφερε ο κ. Τσούνης.

Νωρίτερα ο Αμερικανός πρέσβης συναντήθηκε με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Οι ΗΠΑ και 17 χώρες ζητούν από τη Χαμάς να αφήσει τους ομήρους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα