ΑΘΗΝΑ
01:30
|
25.04.2024
Ζήτησαν τον Απρίλιο 21 εκ. ευρώ και τελικά θα λάβουν μόνο 7 εκ..Εκτός χρηματοδότησης 28 Δήμοι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οργή έχει προκαλέσει στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας η κίνηση της κυβέρνησης να μην αναλάβει με το ποσό που της ζητήθηκε τη χρηματοδότηση της ναυαγοσωστικής κάλυψης των ακτών για τη φετινή σεζόν του καλοκαιριού. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο ιστότοπος airetos.gr στις 14 Απριλίου η ΚΕΔΕ είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει  «τη δαπάνη των 21 εκ. ευρώ που απαιτούνται για να μπορέσουν οι 143 παράκτιοι δήμοι να αναλάβουν την ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών τους για το 2022». Ωστόσο αποκαλύπτεται έναν μήνα μετά, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, ότι θα δοθούν «αντί 21 εκατομ.- μόνον 7 (!) εκατομ. και μάλιστα όχι σε 143 Δήμους αλλά σε 115 Δήμους».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Στέλιος Πέτσας στο σχετικό δελτίο Τύπου, «παραπέμπει αορίστως στο μέλλον και για επιπλέον χρήματα, με μπόλικα ΘΑ … («Σε συνεννόηση και με το υπουργείο Οικονομικών, με βάση τις συμβάσεις που τελικά ΘΑ υπογραφούν ΘΑ καλύψουμε απολογιστικά το όποιο σχετικό κόστος και για όσους δήμους χρειάζεται»)», όπως αναφέρει το airetos.gr..

Και προσθέτει: «Στην Υπουργική Απόφαση είναι ρητό και σαφέστατο πως προέρχονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) των Δήμων. («Τις πιστώσεις που είναι εγγεγραμμένες στον Κρατικό Προϋπολογισμό έτους 2022 και αφορούν στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Δήμων», «Κατανέμουμε από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο “Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων” συνολικό ποσό ύψους 7.000.000,00€ σε Δήμους της χώρας») Δεν αναγράφεται καμία Απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών που να αύξησε σχετικά τους ΚΑΠ με μεταφορά χρημάτων από αλλού. Δεν πρόκειται, δηλαδή, για επιπλέον οικονομική στήριξη της Κυβέρνησης προς τους Δήμους, αλλά για τα λεφτά που είχαν ήδη στο φετινό προϋπολογισμό οριστεί για τους Δήμους».

Ακολουθεί ο πίνακας με τη χρηματοδότηση των Δήμων:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα