ΑΘΗΝΑ
08:21
|
26.04.2024
Δήλωσε αισιόδοξος για το ξεπέρασμα της δυστοκίας στις συζητήσεις για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ΕΕ θα παράσχει περαιτέρω 500 εκατομμύρια ευρώ στρατιωτικής υποστήριξης στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, σημειώνοντας επίσης ότι είναι πεπεισμένος πως είναι εφικτή μια συμφωνία σε σχέση με το προτεινόμενο εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της G7 στη βόρεια Γερμανία, ο Μπορέλ σημείωσε ότι είναι σίγουρος για το «ισχυρό μήνυμα» που θα εκπέμψει η συνάντηση και ανακοίνωσε το νέο οικονομικό-στρατιωτικό πακέτο προς τις αρχές του Κιέβου.

«Θα διαθέσουμε μια νέα δόση 500 επιπλέον εκατομμυρίων ευρώ για την υποστήριξη του στρατού της Ουκρανίας. Συνολικά θα φτάσουμε περίπου τα δύο δισ. ευρώ» ανέφερε και έκανε λόγο για «μια νέα ώθηση για στρατιωτική υποστήριξη και για περαιτέρω πίεση στη Ρωσία, με οικονομικές κυρώσεις»

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την διεθνή απομόνωση της Ρωσίας και για την αντιμετώπιση των συνεπειών του πολέμου στις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων σε όλο τον κόσμο» ανέφερε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Όπως διευκρίνισε στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας θα αφορά σε βαρέα όπλα, όπως άρματα μάχης και πυροβολικό.

Ο Μπορέλ δήλωσε επίσης ότι είναι αισιόδοξος πως ένα εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο θα μπορούσε επίσης να συμφωνηθεί τις ερχόμενες μέρες.

«Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε συμφωνία. Την χρειαζόμαστε και θα την έχουμε, γιατί πρέπει να απαλλαγούμε από την εξάρτηση από το πετρέλαιο από τη Ρωσία» δήλωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων. «Πρέπει να κατανοήσουμε τις συγκεκριμένες συνθήκες κάθε ενός από τα 27 κράτη μέλη. Αν όμως δεν υπάρξει συμφωνία σε επίπεδο Πρέσβεων, τη Δευτέρα, οι Υπουργοί, όταν συγκεντρωθούν στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, πρέπει να δώσουν την πολιτική ώθηση» πρόσθεσε.

Πηγή: eeas.europa.eu

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Οι ΗΠΑ και 17 χώρες ζητούν από τη Χαμάς να αφήσει τους ομήρους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα