ΑΘΗΝΑ
07:45
|
26.04.2024
Υπηρεσίες στην Αρκαδία συσχετίζουν το φαινόμενο με πολυεθνική άσκηση που διεξάγεται στην 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πληθαίνουν την τελευταία ώρα οι αναφορές για εκκωφαντικό ήχο που θύμιζε έκρηξη στην περιοχή της ορεινής Ηλείας και της Αρκαδίας που έγινε αντιληπτή περίπου στις 9 το πρωί.

Μαρτυρίες κάνουν λόγω για εκκωφαντικό ήχο που συνοδεύτηκε από ωστικό κύμα, ενώ αρκετοί περιγράφουν τον ήχο σαν να προέρχονταν από τα έγκατα της γης, παρότι δεν έχει καταγραφεί σεισμική δόνηση.

Σύμφωνα με το ililive.gr, αναφορές για το φαινόμενο υπάρχουν από την περιοχή του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, των Τριποτάμων και της Ανδρίτσαινας, ενώ το ArcadiaPortal.gr αναφέρει πως ο ίδιος ήχος έγινε αντιληπτός και στην Τρίπολη, αλλά και στην Λακωνία και τη Σπάρτη. 

Ερευνάται αν κάποιο πολεμικό αεροσκάφος «έσπασε» το φράγμα του ήχου στην ευρύτερη περιοχή και υπήρξε μεγάλη διάχυση.

Νεότερες πληροφορίες του τοπικού patrisnews.com αναφέρουν ότι ελικόπτερα του στρατού πετούν πάνω από την περιοχή Πύρρη Γορτυνίας.  Το Patrisnews επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Γορτυνίας,  Στάθη Κούλη, ο οποίος σημείωσε ότι υπηρεσίες της Αρκαδίας συσχετίζουν το συμβάν με την  Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση του ΝΑΤΟ «Tiger Meet 2022» που διεξάγεται από τις 9 μέχρι τις 20 Μαΐου στην 116 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Αράξου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Ο καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις-Άνοδος της θερμοκρασίας

The Old Oak: A symbol of endurance

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα