ΑΘΗΝΑ
18:10
|
25.04.2024
Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο θα επισκεφθεί τη Ρωσική Ομοσπονδία στις 16 Μαΐου για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο θα επισκεφθεί τη Ρωσική Ομοσπονδία στις 16 Μαΐου για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) και να έχει συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ανέφερε το Σάββατο η υπηρεσία Τύπου του Λευκορώσου ηγέτη.

“Ο αρχηγός του κράτους θα συμμετάσχει στη συνάντηση των ηγετών του CSTO στη Μόσχα στις 16 Μαΐου. Η εκδήλωση σηματοδοτεί την 30ή επέτειο από την υπογραφή της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας και την 20η επέτειο από τη δημιουργία του οργανισμού”, ανέφερε η έκθεση.

Οι ηγέτες των κρατών μελών θα μοιραστούν απόψεις «για σχετικά τρέχοντα ζητήματα στην περιοχή και τον κόσμο, θα συζητήσουν τρόπους κοινής απάντησης σε διάφορες προκλήσεις και απειλές που αναδύονται», σημείωσε η υπηρεσία Τύπου.

Επιπλέον, προγραμματίζονται διμερείς συνομιλίες μεταξύ Λευκορώσων και Ρώσων ηγετών, πρόσθεσε η υπηρεσία Τύπου. «Τα θέματα της ανάπτυξης της συνεργασίας και των κοινών προσπαθειών για την υποκατάσταση των εισαγωγών θα γίνουν ένα από τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν», σύμφωνα με την έκθεση.

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Οι ΗΠΑ και 17 χώρες ζητούν από τη Χαμάς να αφήσει τους ομήρους

Στη Χιλή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα