ΑΘΗΝΑ
02:32
|
20.04.2024
Στην αναστολή της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στη Φινλανδία προχώρησε, όπως είχε προειδοποιήσει, η Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην αναστολή της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στη Φινλανδία προχώρησε, όπως είχε προειδοποιήσει η Ρωσία, κατά τη διάρκεια της νύχτας, λόγω καθυστερήσεων στις πληρωμές, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του διαχειριστή δικτύου της Φινλανδίας το Σάββατο που επικαλείται το AFP. 

«Είναι στο μηδέν αυτή τη στιγμή, και αυτό ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα όπως είχε προγραμματιστεί» δήλωσε ο Timo Kaukonen, διευθυντής επιχειρησιακού σχεδιασμού της Fingrid.

Υπενθυμίζεται ότι ενώ το Ελσίνκι αναμένεται να ανακοινώσει την αίτησή του για ένταξη στο ΝΑΤΟ  στον απόηχο της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία, η RAO Nordic είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ότι σκοπεύει να αναστείλει τις προμήθειες, επικαλούμενη προβλήματα με τις πληρωμές με τη χώρα που εισάγει το 10% της ενέργειάς της από τη Ρωσία. 

Η RAO Nordic λέει ότι δεν έχει πληρωθεί για ηλεκτρική ενέργεια από τις 6 Μαΐου, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν το αυτό συνδέεται με τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας,  ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του AFP, το έλειμμα της Φινλανδίας φέρεται να αναπληρωνόταν μέσω εισαγωγών από τη Σουηδία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα