ΑΘΗΝΑ
09:49
|
23.05.2022
Ο πρόεδρος της Φινλανδίας Σάουλι Νιινίστο είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Φινλανδίας Σάουλι Νιινίστο κάλεσε σήμερα τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν και είχαν τηλεφωνική συνομιλία σχετικά με την επικείμενη υποψηφιότητα της σκανδιναβικής χώρας για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, κάτι στο οποίο αντιτίθεται η Μόσχα, ανακοίνωσε το Ελσίνκι.

«Η συνομιλία υπήρξε άμεση και χωρίς περιστροφές και διεξήχθη χωρίς εκνευρισμό. Θεωρήθηκε σημαντικό να αποφευχθούν οι εντάσεις», αναφέρει ο αρχηγός του φινλανδικού κράτους σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την προεδρία.

Την είδηση για την τηλεφωνική συνομιλία των προέδρων Νιινίστο και Πούτιν μετέδωσε και το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο το πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα, ο Ρώσος πρόεδρος είπε στον Σάουλι Νιινίστο ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν απειλές για την ασφάλεια της Φινλανδίας και ότι η εγκατάλειψη της Φινλανδίας από το μακροχρόνιο ουδέτερο καθεστώς της θα ήταν λάθος. Η αλλαγή θα έβλαπτε τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών «που εδώ και πολλά χρόνια οικοδομήθηκαν στο πνεύμα της καλής γειτονίας και της εταιρικής συνεργασίας και ήταν αμοιβαία επωφελείς».

Η Μόσχα περιέγραψε τη συνομιλία ως “μια ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων”.

Πηγές: ΑΠΕ, BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βούτσιτς – Όρμπαν συζήτησαν για τον «δύσκολο χειμώνα» που έρχεται

Διστακτική η συνάντηση Πασινιάν – Αλίγιεφ

Ο Άντονι Αλμπανέζι ορκίστηκε πρωθυπουργός της Αυστραλίας

Στην Ιαπωνία ο Μπάιντεν, για την ενίσχυση της ηγεμονίας των ΗΠΑ στην Ασία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα