ΑΘΗΝΑ
10:45
|
10.06.2026
Ο πρόεδρος της Φινλανδίας Σάουλι Νιινίστο είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Φινλανδίας Σάουλι Νιινίστο κάλεσε σήμερα τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν και είχαν τηλεφωνική συνομιλία σχετικά με την επικείμενη υποψηφιότητα της σκανδιναβικής χώρας για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, κάτι στο οποίο αντιτίθεται η Μόσχα, ανακοίνωσε το Ελσίνκι.

«Η συνομιλία υπήρξε άμεση και χωρίς περιστροφές και διεξήχθη χωρίς εκνευρισμό. Θεωρήθηκε σημαντικό να αποφευχθούν οι εντάσεις», αναφέρει ο αρχηγός του φινλανδικού κράτους σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την προεδρία.

Την είδηση για την τηλεφωνική συνομιλία των προέδρων Νιινίστο και Πούτιν μετέδωσε και το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο το πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα, ο Ρώσος πρόεδρος είπε στον Σάουλι Νιινίστο ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν απειλές για την ασφάλεια της Φινλανδίας και ότι η εγκατάλειψη της Φινλανδίας από το μακροχρόνιο ουδέτερο καθεστώς της θα ήταν λάθος. Η αλλαγή θα έβλαπτε τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών «που εδώ και πολλά χρόνια οικοδομήθηκαν στο πνεύμα της καλής γειτονίας και της εταιρικής συνεργασίας και ήταν αμοιβαία επωφελείς».

Η Μόσχα περιέγραψε τη συνομιλία ως “μια ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων”.

Πηγές: ΑΠΕ, BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουλάχιστον 13 νεκροί από νέα αεροπορικά πλήγματα του Πακιστάν στο Αφγανιστάν

Σε τεντωμένο σχοινί η εκεχειρία: Ανταλλαγή πληγμάτων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν

Έξι χώρες επιβάλλουν κυρώσεις σε όσους διευκολύνουν τη βία των εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Ο Τραμπ λέει ότι το Ιράν κατέρριψε αμερικανικό ελικόπτερο πάνω από το Ορμούζ, υπόσχεται να απαντήσει

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα