ΑΘΗΝΑ
13:40
|
20.04.2024
Ο άγνωστος «δράστης» στο Γκράνθαμ της κεντρικής Αγγλίας, έριξε τέσσερα αυγά και το ένα βρήκε… στόχο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο ώρες μετά τα αποκαλυπτήρια του νέου αγάλματος της Μάργκαρετ Θάτσερ στη γενέτειρά της στο Γκράνθαμ ένας άνδρας – αγνώστων στοιχείων μέχρι στιγμής – έριξε τέσσερα αυγά και το ένα βρήκε… στόχο. Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή και ακόμα αναζητείται από τις αρμόδιες αρχές.

Το άγαλμα που στήθηκε προς τιμή της πρώην πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν προστατευμένο με μεταλλικό φράκτη αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον διαδηλωτή να εκφράσει την απέχθειά του για τη «Σιδηρά Κυρία» της χώρας του. Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φορά που ένα άγαλμα της Θάτσερ δέχεται αυγά κι άλλου είδους βανδαλισμούς.

Το άγαλμα του γλύπτη Ντάγκλας Τζένινγκς, αξίας 300.000 λιρών, ήταν έτοιμο από το 2018, αλλά λόγω πανδημίας καθυστέρησε η ανέγερσή του. Επίσης υπήρχε πρόβλημα και με την τοποθεσία για την εγκατάστασή του, αφού τα αρχικά σχέδια για την τοποθέτησή του στο Λονδίνο απορρίφθηκαν υπό τον φόβο των αναμενόμενων αντιδράσεων.

Το τοπικό συμβούλιο της γενέτειρας της Θάτσερ, Γκράνθαμ, τελικά αποφάσισε τη μεταφορά του αγάλματος εκεί και την τοποθέτησή του στην πλατεία Σεν Πίτερς Χιλ Γκριν. Οι δημοτικοί σύμβουλοι που υπερψήφισαν την απόφαση κατηγορήθηκαν για σπατάλη χρημάτων εν μέσω πανδημίας. Υποστήριξαν πως οι πόροι θα υπερκαλυφθούν από δωρεές και ότι το άγαλμα θα γίνει τουριστικός πόλος έλξης, όπως συμβαίνει με το μουσείο της Θάτσερ που βρίσκεται στην πόλη. Μάλλον δεν έγινε μια καλή αρχή… Τότε μάλιστα είχε γίνει ένα κάλεσμα στο Facebook, με την επωνυμία «Διαγωνισμός Ρίψης Αυγών στο Άγαλμα της Θάτσερ». Το κάλεσμα είχε βρει ανταπόκριση από 14.000 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 2.300 είχαν δηλώσει πως θα συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Σήμερα κάποιος τους πρόλαβε και… μπράβο του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα