ΑΘΗΝΑ
09:03
|
19.04.2024
Για παραβίαση συμφωνίας εμπιστευτικότητας κατηγορείται ο Ίλον Μασκ, καθώς αποκάλυψε το μέγεθος του δείγματος για τον έλεγχο των ψεύτικων λογαριασμών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για παραβίαση μιας συμφωνίας εμπιστευτικότητας φέρεται να εγκαλείται ο Ίλον Μασκ από την νομική ομάδα του Twitter, καθώς, όπως ο ίδιος ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter, αποκάλυψε το μέγεθος του δείγματος για τους ελέγχους της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης σε αυτοματοποιημένους χρήστες.

«Η νομική ομάδα του Twitter μόλις τηλεφώνησε για να παραπονεθεί ότι παραβίασα την NDA τους αποκαλύπτοντας ότι το μέγεθος του δείγματος για τον έλεγχο των bot είναι 100!» έγραψε στο Twitter ο Μασκ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla Inc (TSLA.O).

Ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Twitter την Παρασκευή ανέφερε ότι η συμφωνία του ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας βρίσκεται «προσωρινά σε αναμονή», ενώ περίμενε στοιχεία σχετικά με το ποσοστό των ψεύτικων λογαριασμών της.

Μάλιστα, σημείωσε ότι η ομάδα του θα ελέγξει «ένα τυχαίο δείγμα 100 χρηστών» στο Twitter για να εντοπίσει τα bots, ενώ κληθείς από χρήστη να «αναλύσει τη διαδικασία φιλτραρίσματος των λογαριασμών bot» απάντησε πως «επέλεξα το 100 ως αριθμό μεγέθους δείγματος, επειδή αυτό χρησιμοποιεί το Twitter για να υπολογίσει το <5% fake/spam/duplicate», εγείροντας τις αντιδράσεις της εταιρείας 

Το πρωί της Κυριακής ο Ι. Μασκ απάντησε με tweet του στην εταιρεία ότι δεν έχει δει ακόμη «οποιαδήποτε» ανάλυση που να δείχνει ότι η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης έχει ψεύτικους λογαριασμούς σε ποσοστό μικρότερο του 5%, ενώ αργότερα δήλωσε ότι «υπάρχει κάποια πιθανότητα» οι ψεύτικοι λογαριασμοί να είναι πάνω από το 90% των καθημερινά ενεργών χρηστών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ξανά

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα